Macaristan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nobel'e adaylığı için girişim

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Macaristan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nobel'e adaylığı için girişim

DÜNYA Haberleri

Pakistan'ın ardından bir ülke daha Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna savaşındaki arabuluculuk, tahıl koridoru ve esir takası gibi çetrefilli konulardaki çabalarından dolayı Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi için destek olacak. Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto, Erdoğan'ın Nobel'e aday olarak gösterilmesi için ülkesinin girişimlerde bulunacağını bildirdi. Öte yandan Meclis Başkanı Şentop, Erdoğan için Nobel Barış Ödülü'ne başvurmuştu.

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Szijjarto, son dönemde Avrupa ve küresel çapta gerçekleşen olayların Türkiye'nin önemini artırdığını, Macaristan olarak Türkiye'nin adımlarını desteklediklerini belirtti.

Ukrayna krizinde bir an önce barışın sağlanması gerektiğini, bu kapsamda yapılan girişimlerin de 'Rusya dostu' olarak damgalanmaması gerektiğini söyleyen Szijjarto, 'Savaş sadece görüşmelerle bitirilebilir. Bunu Türkiye'nin başarılı girişimleri de kanıtladı. Hatta bugüne kadarki barışın sağlanması için yapılan en başarılı girişimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Çavuşoğlu yapabildi. Girişimler sonucunda tahıl anlaşması imzalandı. Biz Türkiye'nin barış için attığı adımları devam ettirmesini destekliyoruz' dedi.

ERDOĞAN'IN NOBEL ADAYLIĞI İÇİN GİRİŞİM

Krizin bitirilmesi adına tek başarılı barış girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştiğini kaydeden Szijjarto, bu yüzden, Türk Devletleri Teşkilatı'nda (TDT) Macaristan'ın Aksakalı Attila Tilki'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nobel Barış Ödülü'ne aday olarak gösterilmesi için girişimlerde bulunacağını söyledi.

Macaristan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nobel'e adaylığı için girişim

"TDT'YE GÖZLEMCİ ÜYE OLARAK KATILMAKLA ÇOK YERİNDE BİR KARAR ALDIK"

Szijjarto ayrıca Macaristan'ın Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) gözlemci olarak katılmakla çok yerinde bir karar aldığını belirterek, hem Türkiye hem de bölgedeki Türk devletlerinin rollerinin belirleyici bir düzeyde değiştiğini, bu nedenle gelinen noktada aldıkları bu kararın ne kadar doğru olduğunu söyledi.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP BAŞVURU YAPMIŞTI

Meclis Başkanı Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan için Nobel Barış Ödülü'ne başvurduğunu açıklamış, “Tarafsız değerlendirilerek hakkının teslim edilmesi gerektiğini düşünüyorum” demişti. 

PAKİSTAN DA ADAY GÖSTERECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Kardeş ülke küresel barışa büyük katkıları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Nobel Barış Ödülü'ne aday göstereceğini açıklamıştı. Pakistan Senatosu Başkanı Sanjrani'nin imzasının bulunduğu başvuru mektubunda, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan her zaman, sadece ülkesinin değil, bölgenin ve dünyanın refahı için çabalayan gerçek bir devlet adamı ve halk lideridir. O, yalnızca ülkesi veya bölgesi için değerli liderliğini kanıtlamakla kalmıyor, aynı zamanda Kutsal Peygamber Muhammed'in (S.A.V) mesajını ve tüm insanlık için barış, hoşgörü ve sevgi öğretilerini taşıyor.' ifadeleri kullanmıştı.

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...