Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Polonyalı Bakandan dikkat çeken çıkış: Rus sömürgesi olmaktansa ot yeriz

Polonyalı Bakandan dikkat çeken çıkış: Rus sömürgesi olmaktansa ot yeriz
Başlık ResmiPolonyalı Bakandan dikkat çeken çıkış: Rus sömürgesi olmaktansa ot yeriz

Polonya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, Ukrayna savaşı kaybederse Rusya’nın bir sonraki hedefinin Polonya olacağını belirterek, "Yeniden Rus sömürgesi olmaktansa ot yeriz." dedi.

Kaydet
|

Dışişleri Bakanı Sikorski, İngiltere merkezli "The Rest is Politics" adlı podcast programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"RUSYA'NIN SÖMÜRGESİ OLMAKTANSA OT YERİZ"

Rusya’nın Ukrayna’yı yenmesi durumunda bir sonraki hedefinin Polonya olacağını söyleyen Sikorski, "Eğer (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin Ukrayna’yı fethetmeyi başarırsa, sırada biz oluruz. Rusya’nın yeniden sömürgesi olmaktansa ot yeriz." diye konuştu.

Sikorski, Polonya’daki kamuoyunun 'Rus yayılmacılığı' tehdidine karşı duyduğu endişenin, ülkenin savunma harcamalarının bu denli yüksek olmasının ve diğer alanlardaki fonlardan feragat edilmesinin nedeni olduğunu dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER

Polonya’nın tarihte Çarlık Rusyası ve daha sonra Sovyetler Birliği dönemlerinde Rus yönetimi altında kaldığı dönemlere atıfta bulunan Sikorski, "Bu daha önce de oldu." ifadelerini kullandı.

"UKRAYNA 3 YIL DAHA SAVAŞABİLİR"

Sikorski, Ukrayna’nın savaşın üç yıl daha sürmesine hazırlıklı olduğunu ancak Rusya’nın bu kadar uzun süre dayanabileceğine inanmadığını aktardı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
Başlık ResmiRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin ortak savunma konusunda daha yakın işbirliği yapmaları gerektiğine işaret eden Sikorski, egemenliğin her üye ülkede ayrı ayrı bulunması nedeniyle Birliğin 'senkronizasyon sorunu' yaşadığını vurguladı.

Sikorski, "AB’nin kendi savunma kapasitesine sahip olmasından yanayım, böylece her kriz durumunda ABD’yi yardıma çağırmak zorunda kalmayız." şeklinde konuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy
Başlık ResmiUkrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy

Ukrayna’nın AB üyeliği konusuna da değinen Sikorski, Macaristan’ın mevcut itirazlarına rağmen Ukrayna’nın "önümüzdeki on yılın başında AB üyesi olacağına" inandığını sözlerine ekledi.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.