Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Trump vergi iadesi beyannamesini açıklayacak

Trump vergi iadesi beyannamesini açıklayacak

ABD'de başkanlık yarışında Cumhuriyetçilerin aday adayı iş adamı Donald Trump, vergi iadesi beyannamesini açıklayacağını duyurdu.

Kaydet
a- | +A

ABD'de başkanlık yarışında Cumhuriyetçilerin aday adayı iş adamı Donald Trump, vergi iadesi beyannamesini açıklayacağını duyurdu.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ödediği vergilerin ABD Milli Gelirler İdaresi (IRS) tarafından denetlendiğine işaret eden Trump, "Vergilerim rutin bir denetim altında. Vergi iadesi beyannamemi, seçimlerden sonra değil, denetim bitince duyuracağım." dedi.

Trump, Associated Press'e verdiği röportajda, 8 Kasım'da yapılacak 58. başkanlık seçimlerinden önce vergi iadesi beyannamesini yayımlamayacağını bildirmişti.

Röportajda, Amerikan halkının başkanlık seçimlerinden önce adayların kişisel gelirlerini ve ne kadar vergi ödediklerini öğrenme hakkıyla ilgili konuşan Trump, "Beyannamede öğrenilecek hiçbir şey yok." demişti.

ABD'de başkan adaylarının seçimlerden önce vergi iadesiyle ilgili belgelerini kamuoyuyla paylaşmaları konusunda yasal bir zorunluluk bulunmamasına karşın 1976'dan beri tüm başkan adayları seçimlerden önce vergi beyannamelerini açıklamıştı.

"Mümkün olduğunca az vergi ödemek için çok çabalıyorum"

Başkanlık yarışında Demokratların öne çıkan aday adayı Hillary Clinton ise 8 yıl üst üste vergi beyannamesini kamuoyuyla paylaştı.

Trump, geçen hafta ABD'nin CNBC kanalında düzenlenen bir programda, başkan seçilmesi halinde, şirketlerin yaklaşık yüzde 39 oranında ödediği kurumlar vergisini de düşüreceğini vadetmişti.

Ayrıca, ağustos ayında ABD'nin CBS kanalına verdiği röportajda kişisel vergi ödemeleriyle ilgili konuşan Trump, "Mümkün olduğunca az vergi ödemek için çok çabalıyorum. Birincisi, ben bir iş adamıyım. İkincisi, ABD hükümetinin ödediğimiz vergileri harcama biçimini beğenmiyorum. Trilyonlarca dolarımız boşa harcanıyor." yorumunda bulunmuştu.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.