Ukrayna'da savaşan İngiliz subay öldü

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian
Ukrayna'da savaşan İngiliz subay öldü

DÜNYA Haberleri  / The Guardian

Eski bir İngiliz askerinin ailesi, Ukrayna'nın Sievierodonetsk kentinde Rus güçleriyle savaşırken oğullarının öldüğünü açıkladı. Jordan Gatley isimli eski askerin babası Dean Gatley, Facebook'taki paylaşımında Jordan’ın ‘kariyerine başka bölgelerde asker olarak devam etmek’ için Mart ayında İngiliz ordusundan ayrıldığını ve Ukrayna birliklerine katıldığını söyledi.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Dean Gatley, “10 Haziran 2022’de oğlumuz Jordan'ın Ukrayna'nın Sievierodonetsk şehrinde vurularak öldürüldüğüne dair yıkıcı bir haber aldık… İşini çok seviyordu ve onunla gurur duyuyoruz. O gerçekten bir kahramandı ve sonsuza dek kalbimizde olacak” dedi.

Jordan Gatley, son günlerde çatışmaların yoğunlaştığı Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde öldü. Rus birliklerine karşı Ukrayna askerleri ve gönüllüleri ile savaşırken ölen ikinci İngiliz olduğu tahmin ediliyor. Nisan ayında da Scott Sibley isimli İngiliz Ruslarla savaşırken ölmüştü. 

Ukrayna'da savaşan İngiliz subay öldüJordan Gatley ve babası Dean Gatley

Gatley ailesi, açıklamalarının devamında ise oğullarının Ukraynalıları askeri deneyimi ile eğittiğini belirtti: “Arkadaşları sadece askerlik yapmakla kalmayıp, aynı zamanda Ukrayna kuvvetlerini eğiterek birçok insanın hayatında büyük bir fark oluşturduğunu söyledi. Jordan ve ekibi yaptıkları işten çok gurur duyuyorlardı ve bana sık sık devam ettikleri görevlerin tehlikeli ama gerekli olduğunu söylüyorlardı.” 

ÇOK SAYIDA İNGİLİZ ULUSLARARASI LEJYONA KATILIYOR

İngiltere’den bir dışişleri bakanlığı sözcüsü ve Ukrayna cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy'in danışmanı Mykhailo Podolyak, Gatley’in ailesine taziyelerini iletti. 
Ukrayna yönetimi, geçtiğimiz hafta Rusya'nın doğu bölgelerindeki saldırıları sonucu ağır kayıplar verdiğini kabul etti. Zelenskiy, işgalin ilk günlerinde dünyaya seslenerek Rusya’ya karşı savaşacak uluslararası bir gönüllüler lejyonunun kurulduğunu duyurdu. Bu lejyona binlerce yabancının katıldığı düşünülüyor. İngiliz silahlı kuvvetlerinin uyarılarına rağmen, Ukrayna cephelerinde savaşan yabancı unsurların önemli bir kısmının Birleşik Krallık vatandaşı olduğu da tahminler arasında.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...