Bütün dil becerilerinde kızlar erkeklerden daha başarılı!

Bütün dil becerilerinde kızlar erkeklerden daha başarılı!

EĞİTİM Haberleri

Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB) 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda herhangi bir puanlama yapılmaksızın öğrencilerin dil becerilerinin değerlendirilmesi hedef olarak belirlenmişti. Bakanlık bu amaç doğrultusunda, Türkçede dört temel dil becerisinin ölçülmesine odaklanan ilk bilgisayar tabanlı uygulamayı gerçekleştirdi.

MAHMUT ÖZAY

Öğrencilerin Türkçede okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerini uluslararası standartlarda ölçmek amacıyla 2019’da yapılan “Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı” pilot çalışma sonuçları raporu Bakanlığın internet sitesinden açıklandı. Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’in yürütücülüğünde hazırlanan rapora göre öğrencilerin en başarılı olduğu dil becerisi konuşma oldu. Kız öğrencilerin bütün dil maharetlerinde erkek öğrencilerden daha yüksek başarı gösterdikleri belirlendi. Okul öncesi eğitim alan öğrencilerin konuşma dışındaki becerilerde okul öncesi eğitim almayan öğrencilerden daha başarılı olduğu görüldü. Anne ve babanın eğitimi arttıkça öğrencilerin bütün dil ustalıklarında performanslarının arttığı tespit edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...