Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

4 bin 700 işletme 230 bin istihdam

Düzenleyen:
4 bin 700 işletme 230 bin istihdam

EKONOMİ Haberleri

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında hayata geçirilen eylem planlarıyla bölgede tarımla birlikte sanayiye de destek sağlandı.

Sekiz olan organize sanayi bölgesi sayısı 18'e yükseldi ve istihdama büyük katkı sağlandı. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz "2000'lerde GAP bölgesinde 1.000 imalat sanayii işletmesi varken şu anda bu sayı 4 bin 700'ün üzerine yükseldi. Bu işletmelerde istihdam edilen kişi sayısı 30 binlerden 230 binlere kadar yükseldi. Proje zamanla; sanayi, altyapı, ulaşım, sağlık, eğitim, kültür ve turizm gibi bütün sektörleri karşılayan bir proje hâline dönüştü. GAP'ın uygulandığı dokuz şehir olan Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak'ta, bu yatırımlar artarak devam edecek" dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...