Türkiye'den İngiltere'ye lojistik atak

Düzenleyen:
Türkiye'den İngiltere'ye lojistik atak

EKONOMİ Haberleri

Pandemide zorlaşan şartlar ve artan fiyatlar sonrası İngiltere, Türk şirketler için önemli bir iş alanı haline gelirken burada yatırım yapan ve işlerini hızla büyüten Perra Lojistik, birçok sektörde faaliyet gösteriyor.

Avrupa ülkeleri, pandemide zorlaşan şartlar ve artan fiyatlar sebebiyle büyük lojistik sıkıntı yaşamaya başladı. Kısıtlamalar sebebiyle dönmeyen konteynerler, iş bırakan tır şoförleri, 3-4 kat artan navlun fiyatları sebebiyle gıda sıkıntısına dahi giren İngiltere, Türk şirketler için çok önemli iş alanı hâline geldi.

Bu şartları görüp ülkede yatırım yapan Türk şirketi, Birleşik Krallık'ın birçok bölgesinde üs kurdu ve işlerini hızlı büyüttü. Bu şirketlerden Perra Lojistik, taşımacılık, gümrükleme, depolama, dağıtım gibi sektörlerde faaliyet göstermeye başladı. Avrupa'nın birçok kentine de yayılan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Özdem "Yurt dışı operasyonlarımızı hızlandırdık. Teknolojik yatırımlarımızın tamamına yakınını İngiltere merkezli olarak sürdüreceğiz" dedi.

2023'TE YÜZDE 50 BÜYÜME HEDEFİ

10’dan fazla tedarikçi ve 100’ün üzerinde araç filosuyla hizmet verdiklerini söyleyen Özdem "Bu yılın ilk yarısında geçen yıla göre yüzde 35 büyüme kat ettik. Müşterilerimize yenilerini ekledik. İngiltere ve Avrupa’da önümüzdeki yıl için yüzde 50 büyüme hedefi koyduk" dedi.

Yönetim Kurulu Üyesi Hazal Özdem de bu yıl bitmeden yeni bir deponun daha hizmete gireceğini söyledi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...