Asya borsaları yükseldi
Asya borsalarında, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) para politikası toplantı kararlarının ardından alış ağırlıklı bir seyir izlendi.
Kaydet
|
Gelişmeler sonrasında Japonya'da Nikkei endeksi yüzde 0,8 artışla 19.789,81 puandan kapandı. Dolar/yen paritesi ise dün gelen alımların etkisiyle 120 seviyesini aşarken, yüzde 0,4'lük değer kaybıyla 119,871 seviyelerinden işlem görüyor.
Çin'de Şanghay bileşik endeksi, son dönemdeki yükselişine bugün de devam ederken, şu dakikalarda yüzde 0,7 yükselişle 3.990,84 puanda bulunuyor.
Güney Kore'de Kospi endeksi, yüzde 0,6 artışla günü 2.059,26 puandan sonlandırdı.
Hindistan'da Sensex endeksi de yüzde 0,4 kazançla 28.642,74 puanda seyrederken, dolar/rupi paritesi ise yatay seyirle 62,328 seviyelerinden alıcı buluyor.
Geçen hafta perşembe gününden bu yana tatil nedeniyle işlem yapılmayan Hong Kong piyasasında, Hang Seng endeksi güne hızlı yükselişle başladı. Endeks, 2 Mayıs 2008'den bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 26.035,19 puana çıkarken, şu dakikalarda ise yüzde 2,6 kazançla seyrediyor.
Bizi Takip Edin
YORUMLAR
