Kombiyi açarken korkmayın! Doğal gaz desteği başladı... Başvurular e-devlet'ten

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kombiyi açarken korkmayın! Doğal gaz desteği başladı... Başvurular e-devlet'ten

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kışın gelmesi ile faturalar cep yakmaya başlarken, geçtiğimiz yıl Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca uygulamaya alınan doğal gaz desteği ödemeleri yükseltildi. Bakanlık enflasyona göre doğal gaz yardımı miktarını artırırken başvuruların ise e-devlet'ten yapılacağı duyuruldu. Doğal gaz yardımı ne kadar ve doğal gaz yardımından kimler yararlanabiliyor işte detayları...

Ülke genelinde bu sene kış erken bastırırken, sıcaklıklar da hissedilir ölçüde düştü. hal böyle olunca kombiler açıldı, petekler yanmaya başladı. Ancak doğal gaz fiyatlarının yükselişi, faturaların kabarık geleceği endişesini de artırdı.

ÖDEMELER BAŞLADI

Karadeniz gazı ile 6 ay boyunca doğal gaza ücret ödemeyen vatandaş, şimdi de Bakanlık desteği ile hayata geçirilen doğal gaz yardımı ödemelerini araştırmaya başladı.

Bakanlık ise bu sene doğal gaz yardımına enflasyon ayarı çekerek, yardım miktarını yükselttiğini duyurdu.

Kombiyi açarken korkmayın! Doğal gaz desteği başladı... Başvurular e-devlet'ten

DOĞAL GAZ DESTEĞİNE ENFLASYON AYARI

Doğal gaz desteklerinde daha önce hane başına yıllık 900 ila 2 bin 500 lira ödeme yapılırken, yeni düzenleme ile bu miktar yıllık 1500 ile 3 bin 500 lira arasına yükseltildi. Böylece doğal gaz desteği aylık 312 liradan 438 liraya çıkarılmış oldu. 

Ödemeler ise kış ayını kapsayan 8 ay boyunca yapılacak.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Doğal gaz desteğine başvurular e-devlet üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile yapılıyor. Doğal gaz desteği almak için "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasına giderek, ilgili bilgileri doldurup başvuru yapılıyor. Başvuruyu değerlendiren sosyal hizmet görevlileri şartlar sağlanıyorsa doğal gaz desteği ödemesini PTT aracılığıyla hesaplara aktarıyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...