Dolar ve altından daha çok kazandırdı! Elinizi çabuk tutun! Otomobillere büyük zam yolda

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dolar ve altından daha çok kazandırdı! Elinizi çabuk tutun! Otomobillere büyük zam yolda

Ekonomi Haberleri

Enflasyona karşı elindeki parayı korumak isteyenlerin yeni gözdesi belli oldu. Daha önce yatırım aracı olarak görülmeyen otomobiller, uzmanlara göre artık vatandaşların gözde yatırım aracı. Son istatistiklere göre otomobiller dolar ve altından daha çok kazandırdı. Uzmanlar aynı zamanda sıfır otomobillerin ardından ikinci el otomobillere de zam geleceğini duyurdu.

Otomobil fiyatlarında seçim sonrasında artışlar sürüyor. Haziran ayı itibarıyla sıfır otomobilde yüzde 8’e varan zamlar güncel liste fiyatlarına yansıdı. Piyasada 500 bin TL’nin altında araç kalmadı! Piyasanın en ucuzlarından olan Fiat Egea'nın en boş modeli 549.900 TL'ye Renault Clio Joy ve Hundai İ20 Jump 609.000 TL'ye yükseldi.

Sıfır otomobillerde yaşanan artışlar yeni otomobil almak isteyenleri ikinci el otomobillere yöneltti. Ancak ikinci el otomobillerde de fiyat artışları durmuyor. Yılın ilk çeyreğinde ortalama yüzde 15 ila 20 arasında zamlanan ikinci el araçlarda yeni zam geliyor.

DOLAR VE ALTINDAN DAHA ÇOK KAZANDIRDI

Ekonomi Gazetesi’ne konuşan sektör temsilcilerinden Serdıl Gözelekli, tüketicinin ikinci el arabaya yöneldiğini söyledi. Ocak 2022’den Nisan 2023’e kadar geçen yaklaşık bir buçuk yıllık sürede ikinci el otomobiller nerdeyse iki kat değerlendiğinin altını çizen Gözelekli, "Söz konusu süreçte ikinci el araç alıcılarının döviz ve altını tercih edenlere oranla daha kazançlı olduğu söylemleri yoğunlaştı” dedi.

Dolar ve altından daha çok kazandırdı! Elinizi çabuk tutun! Otomobillere büyük zam yolda

İKİNCİ EL OTOMOBİLE ZAM KAPIDA

İkinci el otomobillerin değer kazanmaya devam edeceğine vurgu yapan ve yeni zammın yolda olduğunu belirten Gözelekli şu ifadeleri kullandı:

"İkinci el otomobillerde yılın ilk çeyreğinde ortalama yüzde 15 ila 20 arası bir fiyat artışı yaşandı. Yine sıfır otomobil tedarikindeki sorunların etkisiyle ikinci el piyasalarında, geçmiş istatistiki verilerin ışığında, önümüzdeki üç ay içinde yüzde 10-15 arası bir fiyat artışı olabileceğini öngörüyoruz.

SIFIRA GELEN ZAM İKİNCİ ELİ YUKARI ÇEKECEK

Nissan, Renault, Dacia, Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen bayiliğini yapan Gülan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan, haziran ayında markaların modele göre değişmekle birlikte otomobillere yüzde 2 ila yüzde 8 arasında zam yaptığını söyledi. Sıfır kilometre araçlara yapılan zamların ikinci elde de önümüzdeki günlerde fiyatları yukarı çekmesi bekleniyor. Cardata verilerine göre, ikinci el otomobil fiyatları mayıs ayında yüzde ortalama yüzde 8 artmıştı.

En çok ikinci el otomobillerin değeri arttı

Kaynak: Ekonomim

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...