Hızlı trene yeni hat geliyor: İstanbul-Ankara 80 dakikaya iniyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hızlı trene yeni hat geliyor: İstanbul-Ankara 80 dakikaya iniyor

Ekonomi Haberleri

Ankara-İstanbul arasında yeni hızlı tren hattına seçim sonrası başlanacak.Tünel ve viyadükler inşa edilecek. Fizibilite çalışmaları yapılıyor. Saatte 350 km hıza çıkacak trenler, iki büyük şehri daha da yakınlaştıracak., iki il arası 80 dakikaya inecek.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ

Hükümetin, uzun süredir gündeminde bulunan Ankara-İstanbul arasında yeni bir hızlı tren hattı kurulmasına ilişkin projeye 2023 seçimlerinden sonra start verilmesi bekleniyor.

AK Parti yönetimi, 2023 seçimleri için önümüzdeki döneme yönelik vaatlerinin yer alacağı seçim beyannamesi üzerinde çalışmalarını sürdürürken, bakanlıklardan, seçim bildirgesine girecek projelerini bildirmeleri istendi. Bu kapsamda, Ankara-İstanbul arasındaki hızlı tren hattından ayrı bir yüksek hızlı tren hattı yapılması projesinin seçim bildirgesinde yer verilmesi hedefleniyor. Ulaştırma Bakanlığı’nın fizibilite çalışmalarını sürdürdüğü bu proje uzun zamandır hükümetin gündeminde bulunuyor. Mevcut hızlı tren hattının kuzeyinden geçeceği belirtilen yeni güzergah ile iki şehir arasındaki mesafe de kısalmış olacak. Halen kullanılan hızlı tren hattının uzunluğu 530 kilometreden fazla. Yeni proje güzergahının ise 400 kilometre uzunluğunda olması hedefleniyor. Hükümetin 2023 vaatleri arasında yer alması beklenen yeni projenin seçimlerden sonra start alacağı ve inşa süresinin 5 yıl süreceği belirtiliyor.

350 KM HIZ YAPILABİLECEK

Projenin tamamlanması ile birlikte Ankara-İstanbul arasındaki yolculuk süresinin 80 dakikaya ineceği ifade edildi. Bu hatta çalışacak trenlerinin hızının saatte 350 kilometre olacağı, ayrıca yeni hızlı tren güzergahında tünel ve viyadüklerin inşa edileceği bildirildi. Fizibilite çalışmalarına başlanan projenin YİD (Yap-İşlet-Devret) modeli ile yapılacağı belirtildi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...