Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İş var işçi yok… Günlük 1500 liraya çalışacak eleman bulamıyorlar!

İş var işçi yok… Günlük 1500 liraya çalışacak eleman bulamıyorlar!
Fotoğraf Başlığı Is var isçi yok… Günlük 1500 liraya çalisacak eleman bulamiyorlar!

Asrın felaketinin yıktığı Hatay’da iş var işçi yok. Günlük 1500 TL yevmiyeye çalışacak eleman bulamayan ustalar çağrıda bulundu. “Gelen başımızın tacı” diyen Hataylı ustalar, “Tek başımıza hem ustayız, hem işçiyiz artık ne yapacağımızı bilmiyoruz.” diye konuştu.

Kaydet
a- | +A

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da binlerce bina yıkılmıştı. Depremin yaralarının sarıldığı kentte devlet tarafından binlerce bina yapılırken vatandaşlar da bireysel olarak kendi yaşam alanlarını inşa ettiriyor. İnşaat sektöründe iş yoğunluğun yaşandığı Hatay’da ustalar için yevmiler bin ile bin 500 TL arasında değişiyor. Yevmiyelerin yüksek olduğu şehirde inşaat sektöründe vasıflı ya da vasıfsız eleman bulma konusunda sorun yaşanıyor.

"HEM USTAYIZ HEM İŞÇİ"

Kalıpçı ustası Ahmet Turunç, ülke genelinde iş bulamayan ustaları çalışmak için Hatay’a davet ederek, “Şu an Hatay’da her tarafta iş var. İlla kalıpçı olmasa da bile inşaatta her türlü iş var. İş var ama işçi bulamıyoruz. İşçilere ihtiyaç var Hatay’da. Tek başımıza hem ustayız, hem işçiyiz artık ne yapacağımızı bilmiyoruz. Depremde vefat eden arkadaşlarımız oldu, sağ kalanlar da buradan göçtü. Benim yevmiyem bin lira. Diğer meslek gruplarında az olan da var fazla olan da var. Yevmiyeler binden başlıyor, bin 500’e kadar var. Bu fiyatlarda bile eleman yok. Bizim işimiz ağır, hiç kimse evladını böyle ağır işlerde çalıştırmak istemiyor. Diğer konuda memleketimizde kimse kalmadı. Gelen başımızın tacı, burada iş var. Kimse burada boşta kalmaz” dedi.

Yusuf Keleş, Hatay’da iş olduğunu fakat işçi olmadığını belirterek, “Memlekette iş var ama işçi yok. İşçi bulunmuyor, milletim çoğu bıraktı ve gitti. İl dışına gittiler, depremden dolayı herkes bırakıp gitti. İşçi bulunmuyor. Yevmiyeler 700-800-bin lira. Meslek gruplarına göre, yevmiye bin 200 lirayı da buluyor” şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME
Anonsla işçi arıyorlar! Fabrika var, eleman yok: Göç edenler geri dönmeye başladı
HABER

Anonsla işçi arıyorlar! Fabrika var, eleman yok: Göç edenler geri dönmeye başladı

Göçmen operasyonları sanayiciyi zora soktu: Fabrikalar çalışacak eleman bulamıyor
HABER

Göçmen operasyonları sanayiciyi zora soktu: Fabrikalar çalışacak eleman bulamıyor

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.