Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Mobilya sektörü ihracattan umutlu

Mobilya sektörü ihracattan umutlu
Fotoğraf Başlığı Mobilya sektörü ihracattan umutlu

Mobilya sektörü temsilcileri, piyasada yaşanan durgunluğun siyasi istikrarla hareketleneceğini, ekonomik istikrarla ihracatın 2 kat artacağını öngörüyor.

Kaydet
a- | +A

Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu an yıllık 3 milyar dolara yakın mobilya ihracatı yapıldığını belirterek, bu rakamın 2023 hedeflerine göre 10 milyar dolara yükselmesinin beklendiğini söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı da olan Güleç, mobilya sektörünün her yıl yüzde 10-15 civarında büyüme gösterdiğini dile getirerek, bu yıl yaşanan siyasi istikrarsızlık ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle büyümenin yüzde 8 civarında olmasını beklediklerini aktardı.

Güleç, "2023 hedeflerine giden yolda önümüzdeki seçimsiz 4 yılda mobilya ihracatını 2 kat artıracağız. Şu anda 3 milyar dolar olan ihracatımız 2019'da 6 milyar dolar olacaktır. Bu rakamın 2020'de 7 milyar dolar olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı İsmail Doğan ise siyasi istikrar ile 2023 hedeflerine gitmek için yollarının açıldığını kaydederek, "Siyasi istikrarla mobilya sektöründe ihracat 4 yılda iki katına çıkar" dedi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.