"Türkiyesiz adım atılamaz"

Düzenleyen:
"Türkiyesiz adım atılamaz"

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin dâhil edilmediği her adım, çözüm ya da anlaşmanın geçersiz olacağını vurgulayarak "Yunanistan dâhil herkesle diyaloğa hazırız" dedi.

Selçuk Böke ANTALYA - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da düzenlenen "Türkiye'yi Yeniden Keşfet" programında düzenlediği basın toplantısında; Doğu Akdeniz ve Libya'ya ilişkin gelişmeleri değerlendirdi. Doğu Akdeniz’de Türkiye olmadan hiçbir adımın anlamı olmayacağını belirten Çavuşoğlu "Türkiye olmadan, Doğu Akdeniz'de hiçbir anlaşmanın, adımın faydası da yok, geçerliliği de. Bunu sözle anlatamadık, şimdi sondaj gemileri ve anlaşmalarımızla anlatıyoruz. Bunu yaptık; ama bundan sonra tek taraflı mı yapmak isteriz? Hayır. Yunanistan da dâhil olmak üzere herkesle diyaloğa hazırız" dedi.

EN İYİSİ SİYASİ ÇÖZÜMDÜR
Libya'da darbeci Hafter'in çağrıları dinlemediğini, tersine saldırganlığını artırdığını ifade eden Çavuşoğlu "Kaybediyor, kaybetmeye mahkûm, kazanması mümkün değil. Siyasi süreç için bir fırsatı vardı, onu da kaybetti. Böyle bir darbecinin, ülke yönetiminde yer almaması lazım. Libya için en iyi çözüm; siyasi çözümdür" ifadesini kullandı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...