Milli Eğitim Bakanı Selçuk: 31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Milli Eğitim Bakanı Selçuk: 31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz

GÜNDEM Haberleri  / AA

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, bugün gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, ''31 Ağustos 2021 tarihinde okulları uzaktan eğitim ile açıyoruz. 21 Eylül'de aşamalı ve seyreltilmiş bir şekilde yüz yüze eğitime de karar vermiş bulunuyoruz'' duyurusunu yaptı.

Corona virüs Bilim Kurulu bu kez 2020- 2021 Eğitim Öğretim Yılı için toplandı. 

Toplantının ardından tavsiye kararlarını açıklayan Sağlık Bakanı Koca, 'yüz yüze eğitim en az 1 ay ertelenmeli' dedi. 

Bakan Selçuk, tavsiye kararının ardından kameraların karşısına geçerek 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılına ilişkin bilgiler verdi. 

YÜZ YÜZE EĞİTİM 21 EYLÜL'DE 

Bu kapsamda Bakan Selçuk, 31 Ağustos 2021 tarihinde okulları uzaktan eğitim ile açılacağını duyurarak, ''21 Eylül'de aşamalı ve seyreltilmiş bir şekilde yüz yüze eğitime de karar vermiş bulunuyoruz'' açıklamasını yaptı.  

Bakan Selçuk'un konuşmasından öne çıkanlar:

''Dileyen özel okullar 17 Ağustos itibarıyla uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecek.

Hangi yaş gruplarında öncelikli olarak başlayacağı hususunu bilim insanlarının tavsiyeleri doğrultusunda belirleyeceğiz. Seyreltilme sonucunda oluşabilecek açık, uzaktan eğitimle, canlı dersler, EBA TV vasıtasıyla giderilecek.

Sınava giren öğrencilerimizle ilgili müfredat içeriği ve onlara yönelik yapılacak destek çalışmalarında planlamalar yapılıyor

Bakanlık olarak tüm süreç boyunca sahada ve okullarımızda olacağız. Toplumun her bir bireyini salgınla mücadele kapsamında sorumluluk almaya davet ediyorum''

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...