Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karadeniz'de yol haritası belirlendi: Sel bölgeleri taşınacak

Karadeniz'de yol haritası belirlendi: Sel bölgeleri taşınacak

GÜNDEM Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sel felaketinin ardından Karadeniz’de risk taşıyan yerleri tespit etmek için harekete geçti. Buna göre risk taşıyan yerler yıkılacak.

Ebru Karatosun | ANKARA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kabine Toplantısı sonrası bir grup gazeteciye açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, Bartın, Sinop, Kastamonu’da yaşanan sel felaketinin ardından Karadeniz Bölgesi’nde risk taşıyan yerleri tespit etmek için harekete geçtiklerini söyledi. Kurum, Bakanlık ve Devlet Su İşlerinin hazırladığı rapor doğrultusunda bölgede önemli adımlar atılacağını aktardı. DSİ’nin afet bölgesindeki çalışmalarını tamamladığını dile getiren Bakan Murat Kurum “Hep beraber istişare ettik. Taşkın sınırları altında kalan bölgeleri uygun alanlara taşıyacağız. Karadeniz’in geneline ilişkin de çalışmalar var. DSİ’nin raporu doğrultusunda yıkılması gereken yerleri de yıkacağız” dedi.

RAPOR ERDOĞAN’A SUNULDU
Kurum, yaşanan selin boyutuna da dikkat çekerek “Mesela burada dere ıslahı yapılmış. Ama 500 yıllık bir debi hesaplanıyor. DSİ 1.100 yıldan bahsediyor. Onun da üstünde bir afet yaşanıyor. Dolayısıyla bu, hesaplama yöntemiyle belki çok fazla alınabilecek bir tedbir değil. Zararı daha minimize edecek adımları atmak lazım. Dere ıslahı, derelerin genişletilmesi, yüksekliği gibi konuları değerlendiriyoruz” diye konuştu. Öte yandan, DSİ’nin hazırladığı raporun önceki gün Kabine Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulduğu belirtildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...