Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Mustafa Varank'tan Tunç Soyer'e Osmanlı tepkisi: Bu şuurla ülkemizi ileriye götüremeyiz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Mustafa Varank'tan Tunç Soyer'e Osmanlı tepkisi: Bu şuurla ülkemizi ileriye götüremeyiz

GÜNDEM Haberleri  / AA

9 Eylül İzmir'in kurtuluşu programı kapsamında Gündoğdu meydanıdna konuşma yapan ve Osmanlı'ya hakaret içeren sözler sarf eden Belediye Başkanı Tunç Soyer'e bir tepki de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan geldi.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde "Serel Seramik Fabrika Temel Atma Töreni"nde konuşma yapan Bakan Varank, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Osmanlı'ya yönelik hakaretlerine tepki göstererek, " Biz bin yıldır bu topraklara ayak bastığımızdan beri, Alpaslan'dan beri ecdadımızın kurduğu bütün devletlere sahip çıkarsak ancak ileriye gidebiliriz. Bu ülkenin kaderini ancak öyle çizebiliriz." dedi.

"ECDADIMIZIN KURDUĞU BÜTÜN DEVLETLERE SAHİP ÇIKARSAK İLERLEYEBİLİRİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan eser ve hizmet siyaseti anlayışını halka hizmet etme olarak öğrendiklerini belirten Varank, şu ifadeleri kullandı:

"Ecdadımızdan aldığımız güç ve cesaretle geleceğimizi şekillendirmeye çalışıyoruz. Bu ülkede bağımsızlık uğruna Yunan ile büyük mücadeleler verdik. İşte 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birlikte aslında ülkemizde Milli Mücadelenin zirveye ulaştığı tüm bu bağımsızlık, kurtuluş günlerini şehirlerimizde kutluyoruz. Yunan'ın bu ülkede yaptığı mezalimi asla unutmadan, gençlerimize o günleri de anarak nereden geldiğimizi göstermeye çalışıyoruz.

Bakıyorsunuz dün de İzmir'de 9 Eylül İzmir'in düşman işgalinden, Yunan mezaliminden kurtuluş gününü kutladık. Ama kürsüye çıkanlar bir kere bile 'Yunan' demedi, bir kere bile 'Yunanistan' demedi; sanki biz bu ülkede bu mücadeleyi Yunan'a karşı yapmamışız gibi. Osmanlı'dan şikayet edenler oldu. Bu şuurla bizim ülkemizi ileriye götürme şansımız olamaz. Biz bin yıldır bu topraklara ayak bastığımızdan beri, Alpaslan'dan beri ecdadımızın kurduğu bütün devletlere sahip çıkarsak ancak ileriye gidebiliriz. Bu ülkenin kaderini ancak öyle çizebiliriz."

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...