Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Kaykaman'dan HDP'li Balüken'e tokat gibi cevap

Kaykaman'dan HDP'li Balüken'e tokat gibi cevap
Fotoğraf Başlığı Kaykaman'dan HDP'li Balüken'e tokat gibi cevap

Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgeye gitmeye çalışan HDP'li gruba izin verilmedi.

Kaydet
a- | +A
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgeye gitmeye çalışan ve aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Milletvekilleri İdris Baluken, Ertuğrul Kürkçü, Hişyar Özsoy ve Feleknas Uca'nın bulunduğu gruba izin verilmedi.

Diyarbakır Caddesi'nde toplanan ve aralarında Yüksekdağ, Baluken, Kürkçü ve Uca'nın bulunduğu grup, yasağın uygulandığı Konak Mahallesi'ne doğru yürümek istedi. Yürümekte direnen gruba, polis havaya uyarı ateşi açarak müdahale etti.

Bu arada bölgeye gelen Silvan Kaymakamı Murat Kütük ile HDP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

KAYMAKAM'DAN TOKAT GİBİ CEVAP

Kaymakam Kütük'ün "Bir ülkenin üç mahallesinde kırk tane hendek kazılıp elli tane bomba yerleştirilirse güvenlik güçleri girer" sözlerine karşılık, HDP Diyarbakır Milletvekili Baluken "Bizim muhatabımız değilsin" deyince, Kaymakam Kütük de "Siz de bizim muhatabımız değilsiniz" ifadelerini kullandı.

Kütük, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Arkadaşlarımız hendekleri kapatıyor. Bizim emniyetin kepçesi yok. Biz çevreden aldığımız imkanlarla o hendekleri kapatmaya çalışıyoruz. Bize yardımcı olursanız bu hendekler en kısa sürede kapatır ve yasağı da kaldırırız. Belediyeler bizim devletimizin kurumu değil midir, niye yardımcı olmuyorsunuz? Eğer Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin iş makinesi yoksa diyecek bir şey yok."
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.