Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu sözleri: Böyle bir anlaşma yok
Mutlak butlan kararı sonrası CHP TBMM Grup Başkanı seçilen Özgür Özel, basına kapalı grup toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Özel, partiyi kurultaya götürme niyetini vurgulayarak "‘Uzlaştılar, biri Grup Başkanı olacak, biri Genel Başkan olacak.' Arkadaşlar böyle bir uzlaşı yok. Zaten biz bu butlan kararını tanımadığımız için, tanımadığımız bir kararda uzlaşacak halimiz yok" sözleri ile Kılıçdaroğlu arasında bir anlaşma olmadığını söyledi.
- Özgür Özel, 110 oy ile CHP Grup Başkanı seçildiğini ve bu kararın tüm grup tarafından desteklendiğini ifade etti.
- Özel, kendisinin kurultay yapılana kadar Grup Başkanı, sonrasında ise Genel Başkan ve Grup Başkanı olarak haftalık grup toplantılarını yapacağını belirtti.
- Partide bir uzlaşma olmadığını, ancak tüzüğe göre en kısa sürede, yaklaşık 40 gün içinde kurultayın toplanması konusunda bir beklenti olduğunu söyledi.
- Özel, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek partiyi kurultaya götürme konusunda bir görevlendirme yapmayı talep edeceklerini belirtti.
- Kemal Kılıçdaroğlu'nun 40 gün içinde kurultay yapılmasına yönelik bir adım atmasının hem parti hem de kendisi için en doğru karar olacağını vurguladı.
CHP'de mutlak butlan kararının ardından Genel Başkanlık koltuğunu devralan Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasındaki temaslar merak konusu oldu. Özel, basına kapalı grup toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.
Kapalı grup toplantısında 110 oy ile grup başkanı seçilen Özel, gelemeyen vekillerin mazeretlerini bildirdiklerini söyleyedi.
Özgür Özel, "Onların da destek ifadeleriyle ve daha sonra da ‘Seçim olacağını bilmiyorduk, bilseydik gelirdik' diyen çok sayıda arkadaşımız var. Ama görünürde 110 arkadaşımızın açık desteğiyle yeniden Grup Başkanı seçildim. Bu konu artık her kararın istismar edildiği yerde Meclis'e de bunu sirayet ettirme ve Cumhuriyet Halk Partisi Grubunda bir boşluk oluşturma ihtimaline karşı ve biraz da aslında bunun böyle olmasını ben de istedim. Olur, olmaz yerlerde okuyoruz. ‘Butlan kararının arkasında 90 milletvekili var' falan. Bugün 110 milletvekilinin hangi kararının arkasında olduğu ki bunun üzerine de yapılan açıklamaları da siz takip ediyorsunuz. Cumhuriyet Halk Partisi grubunda bilinen ayrışmanın ötesinde bir ayrışmanın olmadığının görülmesi çok önemli. O yüzden hep birlikte bu kararı aldık" açıklamasında bulundu.
"TANIMADIĞIMIZ BİR KARARDA UZLAŞACAK HALİMİZ YOK"
Özel, TBMM'de haftalık grup toplantılarını kendisinin yapacağını dile getirerek, "Yapılacak grup toplantısında, ben kurultayımız yapılana kadar Grup Başkanı olarak, kurultayımız yapıldıktan sonra da yeniden Genel Başkan ve Grup Başkanı olarak haftalık grup toplantılarımızı elbette ben yapacağım. Bunun dışında şöyle haberler okudum, yorumlar. İşte ‘Uzlaştılar, biri Grup Başkanı olacak, biri Genel Başkan olacak.' Arkadaşlar böyle bir uzlaşı yok. Zaten biz bu butlan kararını tanımadığımız için, tanımadığımız bir kararda uzlaşacak halimiz yok. Ama şöyle bir uzlaşı olacak veya onun olması elzem ve herkesin istediği bu. Herkesin istediği, herkesin beklediği bir tek şey var. O da kurultayın, tüzüğümüzde öngörülen en kısa sürede, bu da 40 gün gibi bir süredir. 40 günlük bir süre içerisinde toplanması, partinin bu tartışmalardan çıkıp iktidar yürüyüşünü sürdürmesi" diye konuştu.
"PARTİYİ 40 GÜN İÇİNDE KURULTAYA GÖTÜRÜRÜZ VE ARTIK BU KABUS BİTER"
Özel, sözlerine şöyle devam etti:
"Parti Meclisimizin görüşünü alacağım, yarın il başkanlarının görüşleri alınacak. Dün Kemal Bey'le görüştüğümüzde demiştim, ‘Ben arkadaşların görüşlerini alacağım, ardından da bir temas kurarız' diye tahmin ediyorum, biz bir görevlendirme yaparız. Kemal Bey'den de bu görevlendirmeyi talep ederiz. Oturur arkadaşlarımız ve hızlı şekilde partiyi sağ salim ayrışmadan, bölünmeden, tartışmadan 40 gün içinde ya da bayramdan sonraki 40 gün içinde, ilk mesaiyi takip eden 40 gün içinde, nasıl yapacaksak kurultaya götürürüz ve artık bu kabus biter, devamında yine herkesin umutlarını besleyen iktidar yürüyüşümüz başlar"
"BU HİÇ İSTEMEDİĞİMİZ HİÇ DE MEŞRU OLMAYAN ARA DÖNEMDEN PARTİMİZİ HIZLA ÇIKARMAK DURUMUNDAYIZ"
Kemal Kılıçdaroğlu'nun 40 gün içerisinde kurultayın yapılmasına nasıl baktığının sorulması üzerine Özel, "Dünkü telefon görüşmemizde kendisi ‘En uygun zamanda yapalım' demişti. Ben de en uygun zamanın en kısa zaman olduğu görüşünü ifade etmiştim kendisiyle. Bu çerçevede arkadaşlarımız herhalde görüşürler ve ona göre en doğru karar hep birlikte verilir. Ama burada hiç şüphe yok ki siz de görüyorsunuz, en uygun zaman en kısa zamandır. Bu hiç istemediğimiz aslında hiç de meşru olmayan ara dönemden partimizi hızla çıkarmak durumundayız" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk kez kamera karşısında! "Söz veriyorum" diyerek duyurdu
KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞECEK Mİ?
Özel, Kılıçdaroğlu'nun butlan kararı sonraki konuşmasını takip edip etmediği ve yüz yüze görüşme olup olmayacağının sorulmasına ise, "Siyasette çeşitli gelişmeler olur, ona göre pozisyonlar alınır. Biz dün telefonda birbirimize görüşlerimizi ifade ettik, şimdi teknik arkadaşların görüşmelerini yapma zamanı. Ondan sonrasında, kurultay kararı alındıktan sonra ki ben bundan önce defalarca Kılıçdaroğlu'yla yüz yüze görüştüm ve büyük bir memnuniyetle o zaman yine görüşürüm. Ama 40 gün sonraki kurultay kararını, gazete ilanını okumam lazım. Ondan sonra elbette önceki Genel Başkanımızla yüz yüze de görüşürüz, oturur sohbet de ederiz. Ama gazetede kurultay kararının ilanını okuduktan sonra" diye konuştu.
"EN KISA SÜREDE KURULTAY İLE İLGİLİ ADIMI ATMASI KEMAL BEYİN DE MENFAATİNE"
40 günlük sürenin sonunda kurultaya gidilmemesi halindeki tutumunun ne olacağına ilişkin soruya ise Özel, "Kemal Bey'le bu konuyu arkadaşlarımız görüşecekler. 40 gün içinde kurultay ile ilgili o bir karar verir ve bir adım atarsa bu hem partimiz için, hem ülkemiz için ama hem de kendisi için en doğru karar olacak. Çünkü ben gerçekten üzülüyorum bazı sloganlara, bazı tepkilere. Sonuçta bunlar partimizde geçmişte seçilerek Genel Başkanlık yapmış birisine yönelen tepkiler. Sokağın sesini duyuyorsunuz, görüyorsunuz arkadaşlar. Bunu ben anlatmayayım yani size. O yüzden 40 gün sonraya en kısa sürede kurultay ile ilgili adımı Kemal Bey'in atması ya da bu adımı müştereken atmamız partinin de Kemal Bey'in de menfaatine. Yoksa biz bu noktada bize Siyasi Partiler Kanunu'nun, tüzüğün verdiği tüm imkanları kullanarak en kısa sürede kurultay için adımlarımızı atacağız zaten" dedi.
Gürsel Tekin açıkladı! Kılıçdaroğlu ve Özel birlikte çalışacak
"DELEGEMİZİN ‘OTUR' DEDİĞİ YERDE OTURURUZ VE BİZİ ONLARDAN BAŞKA KİMSE KALDIRAMAZ"
Özel, ‘Genel Merkezi terk etmeme kararı almıştınız. Bayramda da bu süreç devam edecek mi?' sorusuna, "Bayramlar bitmez. Kurban Bayramı biter, arkasından bir başka bayram gelir. Biz delegemiz bizi layık gördüğü makamdan uzaklaştırmadıkça ya da görev süremiz dolup da bir başkasını oraya layık görmedikçe delegemizin ‘Otur' dediği yerde otururuz ve bizi onlardan başka kimse kaldıramaz" diye konuştu.
