Müzelerin kapıları öğretmenlere açık!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Müzelerin kapıları öğretmenlere açık!

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye’deki birçok özel müze 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde kapılarını öğretmenlere ücretsiz olarak açıyor.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Bazı sanat merkezleri ise öğretmenler için özel sergi turları düzenliyor. Onlardan biri olan İstanbul’daki Meşher’de “Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar” sergisi, öğretmenler tarafından üç gün boyunca rehberli turlar ile gezilebilecek. Ücretsiz turlar, bugün, yarın ve 26 Kasım’da olmak üzere beş defa düzenlenecek.

İstanbul Modern ise öğretmenlere has hazırladığı öğrenme programını başlatıyor. “Öğretmenler için Müze Kılavuzu” adlı yeni program, öğretmenlerin müzeyi bir öğrenme mekânı olarak kullanmalarını sağlıyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki öğretmenler, müzeye kayıt yaptırarak kılavuzlara erişebiliyor. Öte yandan İstanbul Modern bugün bütün öğretmenlere ücretsiz olacak. “Ayasofya Tarihi Müzesi” ve “Efes Deneyim Müzesi” de bugün ve bu hafta sonunda öğretmenlere ücretsiz olarak kapılarını açıyor.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü de bu akşam saat 20.00’de gerçekleştirilecek bazı temsillerinde öğretmenleri ücretsiz ağırlayacak. 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...