Kadir Doğulu’nun ‘Leylifer’ ile yolculuğu… Bu kez dümeni yurt dışına kırdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kadir Doğulu’nun ‘Leylifer’ ile yolculuğu… Bu kez dümeni yurt dışına kırdı

MAGAZİN Haberleri

Kadir Doğulu sahibi olduğu yapım şirketi için kolları sıvadı. Yapımcılığını üstlendiği ‘Leylifer’ adlı dizinin 120 bölümü tamamlandı. Merakla beklenen proje, Kolombiya’da yayına girecek.

Oyunculuğun yanı sıra yapımcılık da yapan Neslihan Atagül’ün eşi Kadir Doğulu’nun yeni projesi belli oldu. Haziran ayında sete çıkan ve gece ışığı anlamına gelen ‘Leylifer’ isimli günlük dizinin çekimleri bitti.

Kadir Doğulu’nun sahibi olduğu Alim Yapım imzalı dizi bir Türk’le evli olan Kolombiyalı bir kadının İstanbul’da yaşadığı trajedi ve hiç tanımadığı bir kültürde 2 çocuğuyla verdiği mücadeleyi etkileyici bir dille anlatıyor.

Birsen Altuntaş’ın haberine göre; dizi, yeni sezonda Kolombiya’da yayına giriyor. 120 bölüm olarak çekilen dizinin senaryosunu Nihan Eren kaleme aldı, yönetmenliğini ise Metin Balekoğlu ile Dilek Korkmaz yaptı.

Kadir Doğulu’nun ‘Leylifer’ ile yolculuğu… Bu kez dümeni yurt dışına kırdı

“İKİ KÜLTÜR ARASINDA KÖPRÜ OLACAK”

Kolombiya izleyicisini, Türkiye’de geçen bir hikayeyle ekran karşısında tutabilmek için incelikli bir iş yaptıklarını söyleyenKadir Doğulu, “Leylifer ile ilk kez hakim olmadığımız, yabancı bir izleyici profilinin önüne çıkmış oluyoruz. Dizinin, Kolombiya izleyicisi tarafından sahiplenilmesi; bunu yaparken de Türkiye’yi tanımaları hassas bir denge gerektiriyordu. İki kültür arasında güzel bir köprü olacağına inandığım dizinin bize önemli bir deneyim kazandıracağından eminim” dedi.

Genç ve yeni yeteneklerin rol aldığı Leylifer hakkında konuşan Doğulu, “Güçlü hikayelerin ve oyuncuların ülke sınırı tanımadığını, her kültürde karşılık bulduğunu görüyoruz. Bu yüzden şirketimizin projelerinde bilinen isimler kadar yeni ve yetenekli oyunculara, senaristlere, yönetmenlere alan açmaktan mutlu oluyoruz” diye konuştu.

LEYFİLER NE DEMEK?

Leylifer isminin anlamı TDK'da yer alan bilgilere göre şu şekilde: Gece ışığı.

Kaynak: Birsenaltuntas.com.tr

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...