Kepçe kulak ameliyatının yaşı yok

Düzenleyen:
Kepçe kulak ameliyatının yaşı yok

SAĞLIK Haberleri

Kepçe kulak ameliyatının gençler kadar yaşlılar tarafından da sıklıkla tercih edildiğini belirten Doç. Dr. Hayati Akbaş, bunun sadece bir estetik operasyon değil, aynı zamanda psikolojik bir operasyon olduğunu belirtti.

Ziyneti KOCABIYIK

Kepçe kulak ameliyatının daha çok çocuklar ve gençler arasında yaygın olduğunu söyleyen, Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş “Ancak kepçe kulak sadece bir estetik operasyon değil, aynı zamanda psikolojik bir operasyondur. Kulakları ile ilgili sıkıntı yaşayan yaşlılar da yoğun olarak kepçe kulak ameliyatı yaptırmaya geliyor” dedi.

OPERASYON İÇİN UZMAN ÖNERİSİ 5-6 YAŞ CİVARI

Kepçe kulağın küçük çocuklar arasında bir şaka unsuru olabileceğini, ailelerin bu problemi olan çocukları iyi takip etmesi gerektiğini hatırlatan Doç. Dr. Akbaş “Kız çocuğu sürekli saçları ile kulaklarını kapatıyorsa, bir erkek çocuğu saçlarını çok uzatıyorsa, kıyafetleriyle kulaklarını kapatıyorsa bu o çocuğun kulaklarından rahatsız olduğunu gösteriyor. Öz güvenin zedelenmemesi için bu operasyonların henüz okul başlamadan önce 5-6 yaşlarında yapılması gerekir” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...