Abdullah Avcı 38 yıllık hasrete son veriyor! Trabzonspor sahaya şampiyonluk için çıkacak

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Abdullah Avcı 38 yıllık hasrete son veriyor! Trabzonspor sahaya şampiyonluk için çıkacak

SPOR Haberleri  / İHA

Trabzonspor bugün Antalyaspor ile şampiyonluk maçına çıkacak. Tüm gözler saat 20:30’da çevrilmiş durumda. Öte yandan Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı ise kariyerinde bir ilki yaşamak üzere. 10 Kasım 2021 tarihinde göreve getirilen Avcı, 38 yıldır yapılamayanı 535 günde başarmış olacak. Taraftarlar ise şimdiden kutlama hazırlıklarına başladı.

Trabzonspor bu akşam kendi evinde Antalyaspor ile karşı karşıya gelecek. Karadeniz ekibinin puan alması halinde ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmiş olacak. 

ÜÇ BÜYÜK KULÜBE TARİHİ FARK 

Trabzonspor, bu sezon Abdullah Avcı ile yakaladığı çıkışı şampiyonlukla taçlandırmak istiyor. Üç büyük kulübe fark atan Karadeniz ekibi, en yakın rakibi Fenerbahçe'nin maç eksiğiyle 8, Beşiktaş'ın 24 ve Galatasaray'ın da 29 puan önünde yer alıyor.

BAŞARIYI ABDULLAH AVCI İLE YAKALADI 

Trabzonspor, Ahmet Ağaoğlu'nun görev süresince 5 teknik adamla çalıştı. Göreve ilk başladığı 2017-2018 sezonunu mevcut teknik direktör Rıza Çalımbay ile tamamlayan Ahmet Ağaoğlu, 2018-2019 sezonuna ise Ünal Karaman ile başlangıç yaptı. Deneyimli teknik adam ile ligde 51 maçta çalışan Ağaoğlu yönetimi, 2019-2020 sezonun 17. haftası sonunda kendisiyle yollarını ayırıp, göreve yardımcılarından Hüseyin Çimşir'i getirdi. 16 maç sonunda Hüseyin Çimşir ile de yol ayrımına gelen Ağaoğlu, sezonun son maçına ve kupa finaline Çimşir'in yardımcısı Eddie Newton yönetiminde çıktı. Bordo-mavililer 2020-2021 sezonuna başladığı Newton ile ligde 7 hafta sonunda yollarını ayırırken, tek maçlık geçici olarak İhsan Derelioğlu'nun ardında göreve teknik direktör Abdullah Avcı'yı getirdi. Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nı Eddie Newton, TFF Süper Kupayı ise Abdullah Avcı ile kazanırken, yıllardır büyük bir özlemle beklenen şampiyonluk kupası da Avcı döneminde kazanılmış olacak.

Abdullah Avcı 38 yıllık hasrete son veriyor! Trabzonspor sahaya şampiyonluk için çıkacak

İLK KEZ ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ YAŞAYACAK 

15 yıldır Süper Lig’de görev yapan Abdullah Avcı, bu geceki kritik maçtan puan alması durumunda şampiyonluklarını ilan etmiş olacak. 2004-2005 sezonunda Galatasaray PAF Takımı ile teknik direktörlük görevine başlayan Avcı, Medipol Başakşehir, A Milli Futbol Takımı ve Beşiktaş'ı çalıştırmıştı. Eğer bu akşam Trabzonspor’un puan alması durumunda Abdullah Avcı ilk kez şampiyonluk sevincini yaşayacak. 

Abdullah Avcı 38 yıllık hasrete son veriyor! Trabzonspor sahaya şampiyonluk için çıkacak

38 YILLIK HASRETİ SONLANDIRMAYA HAZIRLANIYOR 

Trabzonspor’un bugün şampiyon olması halinde 10 Kasım 2021 tarihinde takımın başına getirilen Abdullah Avcı, 37 sezonluk hasreti 535 günde sonlandırmış olacak. Karadeniz devi, Avcı yönetiminde 66 karşılaşmada 40 galibiyet, 21 beraberlik alırken, sadece 5 mağlubiyet yaşadı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...