Yeni CLE Coupe Türkiye'de

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yeni CLE Coupe Türkiye'de

T-Otomobil Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Orta sınıfın en büyük coupé modeli olarak ön plana çıkan yeni CLE Coupé, tüm motor seçeneklerinde entegre marş jeneratörü ile 48 voltluk yarı hibrit teknolojisi sunan C ve E Serisi arasında konumlandırılıyor…

Avrupa’da satışa sunulur sunulmaz soluğu Türkiye’de alan Mercedes-Benz CLE Coupe, sportif çizgileri, sıra dışı teknolojileri ve konfor detaylarındaki unsurlarla dikkatleri üzerine çekiyor. Marka tasarımcıları tarafından C-Serisi ve E-Serisi'ni bir araya getirdiği belirtilen ve tamamen yepyeni bir konsept ile karşımıza çıkan otomobil 4.850 mm uzunluğu, 1.860 mm genişliği ve 1.428 mm yüksekliğe sahip.

ELEKTRİK DESTEKLİ PERFORMANS

Elektrifikasyon ve akıllı hacim küçültme çözümleri sayesinde yeni CLE Coupe verimlilikte de oldukça dikkat çekici. Dört silindirli benzinli 4MATIC motor ile hibrit çözümleri bünyesinde barındıran araç ayrıca turbo beslemeye sahip. 48 Voltluk entegre marş jeneratörü, özellikle düşük devirlerde içten yanmalı motoru desteklerken ek güç desteği dışında süzülme ve enerji geri kazanım işlevlerini de yerine getiriyor. 190 kW gücündeki CLE 300 4MATIC gerçek ölçümlü WLTP sonuçlarına göre ortalama yakıt tüketimi değeri olarak 100 km’de 7,0 ila 7,6 litre tüketim değeri sunuyor.

COUPE TASARIMLA TEKNOLOJİ BULUŞMASI

Sportif alçak motor kaputu, ince LED far çizgileri ve yıldız tasarımına sahip elmas görünümlü radyatör ızgarası ile öne doğru eğimli ön bölüm markanın karakteristik duruşunu sergiliyor. Taşıdığı köpekbalığı ifadesi ile atletik ve zarif bir görünüm sergileyen CLE, yandan bakıldığında özgün bir siluet göze çarpıyor. Belirgin karakter çizgisi, farlardan itibaren yan ayna boyunca arka aydınlatma grubuna kadar uzanarak özgün bir siluet oluşturuyor. Kaslı arka kısım, bütüncül bir yüzey, yumuşak geçişler ve üç boyutlu iki parça LED aydınlatma grubu ise arka tasarımı karakterize ediyor.

Yeni CLE Coupe Türkiye'de

İÇ MEKÂN UZAY ÜSSÜ

Otomobilin iç tarafında baktığımızda ilk önce gözümüze 12,3 inçlik tamamen dijital gösterge paneli ile dikey yapıda, sürücüye 6° dönük 11,9 inçlik merkezi ekranda tüm kontrol ünitesi göze çarpıyor. Ambiyans aydınlatma, CLE için özel olarak geliştirilen entegre spor ön koltuklar, Burmester® 3D surround ses sistemi ile ön koltuk başlıklarında yer alan iki hoparlör, Dolby Atmos ve Spatial Audio ile saşırtıcı derecede gerçekçi ses deneyimi sunuyor.

Çok sayıda sürüş destek sistemine ev sahipliği yapan Mercedes-Benz CLE’de ATTENTION ASSIST, Aktif Fren Yardımcısı, Aktif Şerit Takip Yardımcısı ve 360° kamera ile Park Paketi, DISTRONIC, Aktif Takip Yardımcısı gibi önemli işlevler standart olarak yer alıyor.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...