Huawei’den kaçış başladı

Huawei’den kaçış başladı

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD Ticaret Bakanlığı, kara listeye aldığı Çinli Huawei şirketine 90 günlük ek süre verirken, telefonlarının elinde kalacağı korkusu yaşayan tüketici Huawei markalı telefonları elden çıkarmaya başladı.

Ekonomi Servisi

19 Ağustos 2019’da sona erecek olan geçiş süreci boyunca Huawei, dünya çapındaki operasyonlarının etkilenmemesi için ABD’li firmalardan parça almaya devam edebilecek. Ancak yeni ürünler için alım yapamayacak. Öte yandan Huawei kullanıcıları da 18 Ağustos’a kadar Google Play uygulamalarından ve Android güncellemesinden yararlanabilecek. Bu tarihten sonra ise Google Play hizmeti ve güncellemeler durdurulacak. Güncellemelerin durdurulmasıyla birlikte ellerindeki telefonun “çöp” olmasından korkan tüketiciler ise ikinci el sitelerine ilan vermeye başladı. Öyleki ikinci el piyasasında satıcılar fiyat kırmaya başladı. Fiyatların önümüzdeki günlerde daha da düşerek satışların hız kazanması bekleniyor.  Huawei’den kaçan Android kullanıcılarının ise Samsung ve yerli telefonlara yönelmesi bekleniyor.

ABD BİZİ HAFİFE ALIYOR
Huawei kurucusu Ren Zhengfei yaptırımların 90 gün ertelenmesini önemsemediğini, ABD hükûmetinin kendilerini hafife aldığını söyledi. ABD’nin aldığı kararların Huawei’nin 5G alanındaki çalışmaları etkilemeyeceğini belirten Ren “Hiçbir rakibimiz önümüzdeki 2-3 yılda 5G’de bizi yakalayamaz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...