Girişimcilik ekosistemi bir milyar dolara ulaştı

Girişimcilik ekosistemi bir milyar dolara ulaştı

TEKNOLOJİ Haberleri

Yerli girişimler hız kesmiyor. Melek yatırım ağı Keiretsu Forum’un Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren, girişimcilik ekosistemin mobil oyun ve tele tıp ile büyümeye devam edeceğini söyledi.

Keiretsu Forum’un Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren “Bir yılda 20 girişime yatırım yaparak rekor kırdık. 2022 yılında startup yatırımları ve çıkışları daha artacak. Geçen seneye baktığımızda üçüncü çeyrekte toplam, bütün ekosistem olarak 116 milyon dolarlık bir yatırım yapılmıştı. Fakat bugün ekosisteme baktığımızda 1,28 milyar dolarlık yatırım çıktı. Yatırım miktarlarının artmasıyla girişimcilik ekosistemi 2022’de de büyümeye devam edecek ve 2021 yılında gerçekleşen 1 milyar dolarlık yatırımın daha da üzerine çıkacak” dedi.

Pandeminin etkilerinin derinleştikçe bu alana çözüm üreten girişimlerin değerlemesinin arttığına da dikkat çeken Eren “Bu sebeple 2022’de özellikle mobil oyun ve tele tıp dikeylerinin büyüme ivmesi daha da artacak. Dünyada NFT, Metaverse gibi yeni kavramlar ortaya çıktı ve şu anda çok büyük bir teknolojik dönüşümün etkisindeyiz. Bunu Nasdaq’ta en çok teknoloji hisselerinin değer kazanmasından ve büyük şirketlerin startup yatırımlarından görebiliyoruz. 2022 yılının sonunda kazananlar, teknolojiyi işlerine ve kendi hayatlarına adapte edip, aynı şekilde yatırım perspektifinde de bu startup’lara yatırım yapanlar olacaktır” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...