Tesla'dan ırkçı tacize tolerans!

Düzenleyen: / Kaynak: Tech Crunch, Engadget
- Güncelleme:
Tesla'dan ırkçı tacize tolerans!

TEKNOLOJİ Haberleri  / Tech Crunch, Engadget

Tesla'da yıllardır süregelen ırkçı taciz mahkemeye taşındı. Siyahi bireylere yapılan baskı ve hakaretler için ABD Eşit İstihdam Fırsatı Komisyonu harekete geçti.

ABD Eşit İstihdam Fırsatı Komisyonu (EEOC) tarafından açılan davaya göre Tesla, Fremont, California'daki fabrikasında en az 2015'ten bugüne kadar ırkçı tacize tolerans gösteriyor.

"YAYGIN VE DEVAM EDEN IRKÇI TACİZ"

Ajans, otomobil üreticisinin "Siyah çalışanlarına yönelik yaygın ve devam eden ırkçı tacize" göz yumarak federal yasayı ihlal ettiğini söyledi. Ayrıca, maruz kaldıkları istismarla ilgili endişelerini dile getiren etkilenen işçiler, görünüşe göre çeşitli misilleme biçimlerine maruz kalıyorlardı. Başka yere gönderilen, görevleri değiştirilen veya işten çıkarılan birçok işçi olduğu ortaya çıktı.

ABD Eşit İstihdam Fırsatı Komisyonu (EEOC), Perşembe günü Tesla'ya karşı dava açtı ve otomobil üreticisini, siyahi çalışanlarına yönelik yaygın ve devam eden ırkçı tacize göz yumarak ve bazı işçileri tacize karşı çıktıkları için misillemeye maruz bırakarak federal yasayı ihlal etmekle suçladı.

Dahası, Tesla'nın siyahi çalışanları ırkçı tacizi bildirdikten veya buna karşı çıktıktan birkaç hafta sonra kovduğu iddia ediliyor.

3,2 MİLYAR DOLAR TAZMİNAT

İşyerinde ayrımcılığa karşı sivil haklar yasalarını uygulamaktan sorumlu federal kurumun açtığı dava, ırksal önyargı nedeniyle Tesla'ya karşı açılan birkaç davadan biri. Kaliforniya Sivil Haklar Departmanı 2022'de Tesla'ya benzer iddialar nedeniyle dava açmıştı. Ve Nisan ayında bir jüri , Tesla'nın Fremont montaj fabrikasında ciddi ırkçı tacize izin verdiğinin tespit edilmesinin ardından Tesla'nın eski siyahi çalışanı Owen Diaz'a 3,2 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi .

Nisan 2022'de Tesla, bir mali dosyada EEOC'nin şirket hakkında "açık bir soruşturma" yürüttüğünü açıkladı. Tesla, ajansla zorunlu bir uzlaşma sürecine girmişti. Bu süreç başarılı olmadı ve dava açıldı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Tech Crunch, Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...