Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Görüş mesafesi 50 metreye düştü! Bayburt'ta kar yağışı etkili oluyor

Görüş mesafesi 50 metreye düştü! Bayburt'ta kar yağışı etkili oluyor
Başlık ResmiGörüs mesafesi 50 metreye düstü! Bayburt'ta kar yagisi etkili oluyor

Bayburt'un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu.

Kaydet
|

Kentin yüksek kesimlerinde iki gündür aralıklı olarak devam eden kar yağışı yayla ve mezralarda bulunan vatandaşlara ağır kış şartlarını yaşatıyor. Karla birlikte gece saatlerinde sıfırın altına düşen hava sıcaklığı buzlanmaya neden oluyor. Bayburt-Erzurum arasındaki D-915 karayolunun 2409 rakımlı Kop Dağı Geçidi de yağan karla beyaza büründü. Sis nedeniyle görüş mesafesinin zaman zaman 50 metreye kadar düştüğü güzergahta, kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

Karadeniz'i Bayburt üzerinden Doğu Anadolu Bölgesi'ne bağlayan Salmankaş Tüneli mevkiinde de yoğun kar yağışı etkili oldu. Karayolları ekipleri bu güzergâhta karla mücadele çalışması yaparak sürücülerin sıkıntı çekmeden ilerlemeleri için çaba sarf etti.

Yüksek kesimlere yağan karla birlikte İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele timleri de özellikle Soğanlı Dağı civarında bulunan köylerdeki vatandaşların mağduriyet yaşamaması için 7/24 mesai merhumu gözetmeden çalışmalarını sürdürüyor.

Bayburt’ta gece en düşük hava sıcaklığı eksi 4 derece ölçülürken gün içerisinde beklenen sıcaklık ise 6 derece.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.