Dünya rekoru için önlükleri takıp kolları sıvadılar! Tam 12 metrelik... Damak çatlatan manzara

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Yaşam Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Denizli’de 4’üncüsü düzenlenen Türk Mutfağı Haftası’nda bin yıllık tatlar buluştu. Program kapsamında Denizli Lokantacılar Odası tarafından 12 metre 30 santim uzunluğunda hazırlanan Türkiye’nin en uzun tahinli pidesi de ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında Denizli’de düzenlenen etkinlik, zengin içerikleri ve yüksek katılımla dikkat çekti.

Dünya rekoru için önlükleri takıp kolları sıvadılar! Tam 12 metrelik... Damak çatlatan manzara - 1. Resim

DENİZLİ MUTFAĞINDAN 264 FARKLI ÇEŞİT YER ALDI

Gastronomi buluşmasında; Pamukkale Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre de, Denizli mutfağından 264 farklı yemek çeşidi tespit edildiği açıklandı.

DÜNYA REKORU KIRILDI

Etkinlikte Denizli’nin gastronomik zenginliği ön plana çıkarken, özellikle coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı ve yöresel yemek sunumları adeta damak çatlattı. Coğrafi konumu ve iklim çeşitliliği sayesinde Denizli’nin farklı ilçelerinde üretilen ürünler, etkinlikte örneklerle tanıtıldı. Program kapsamında Denizli Lokantacılar Odası tarafından 12 metre uzunluğunda hazırlanan Türkiye’nin en uzun tahinli pidesi de ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Denizli Lokantacılar Odası Başkanı Osman Üçgül, Denizli olarak rekor kırdıklarını söyledi.

Dünya rekoru için önlükleri takıp kolları sıvadılar! Tam 12 metrelik... Damak çatlatan manzara - 2. Resim

''DENİZLİ’MİZDE DÜNYA’NIN EN BÜYÜK TAHİNLİ PİDESİNİ YAPTIK''

Daha öncesinde tahinli pidede rekor 6 metre 40 santim ile Aydın iline bağlı Karacasu ilinde olduğunu ama Denizli’de 12 metre 30 santim yaparak rekor kırdıklarını belirten Denizli Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Vekili ve Denizli Lokantacılar Odası Başkanı Osman Üçgül, "Türk Mutfak Haftası etkinliği kapsamında Denizli Valiliği, Denizli Kültür İl Müdürlüğü, Denizli Esnaf Odaları Birliği ve Denizli Lokantacılar Odası işbirlikleri ile bugün bir farkındalık oluşturmak istedik. Dünyanın en büyük tahinli pidesi 6 metre 40 santim ile Aydın iline bağlı Karacasu’daydı. Bizde buna bir karşılık vermek istedim. Aslında tahinli pidenin ana vatanı Denizli. Denizli’mizde ise 12 metre 30 santim ile dünyanın en büyük tahinli pidesi yaptık. Bununla da kalmayacağız. En yakın zamanda Guinness Dünya Rekorlarına müracaat edeceğiz. Denizli’mize ve sektörümüze hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Dünya rekoru için önlükleri takıp kolları sıvadılar! Tam 12 metrelik... Damak çatlatan manzara - 3. Resim

''MUTFAK, BİR EVİN OCAĞI, BİR MİLLETİN MAYASIDIR''

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Türk Mutfağı Haftasının önemini dile getiren Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, "Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Türk Mutfağı Haftası, köklü mutfak kültürümüzün yaşatılması tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması bakımından önemli bir noktadadır. Türk mutfağı; Orta Asya’dan Osmanlı saraylarına, günümüz sofralarına uzanan bir medeniyet yolculuğudur. Denizli mutfağımız da bu zenginliğin ayrılmaz bir parçasıdır. Amacımız bu değerleri dünya çapında tanınır hale getirmektir. Mutfak, bir evin ocağı; bir milletin mayasıdır" dedi.

Dünya rekoru için önlükleri takıp kolları sıvadılar! Tam 12 metrelik... Damak çatlatan manzara - 4. Resim

Etkinlikte düzenlenen gastronomi yarışmasında dereceye giren öğrenci ve katılımcılara ödülleri verildi. Katılımcılar, Denizli mutfağını yansıtan sunumlar eşliğinde lezzetli bir gün geçirirken, Türk mutfağının ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına katkı sağlandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...