Yeni Zelanda'da bavullardan çocuk cesedi çıktı: Şüphelinin iki kurbanın annesi olduğu değerlendiriliyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yeni Zelanda'da bavullardan çocuk cesedi çıktı: Şüphelinin iki kurbanın annesi olduğu değerlendiriliyor

YAŞAM Haberleri  / AA

Yeni Zelanda’da müzayededen satın aldıkları bavulun içinden iki çocuk cesedi çıkan aile durumu yetkililer haber vermişti. Soruşturma kapsamında 42 yaşındaki Güney Koreli kadın yakalandı. 4 yıl boyunca cesetleri bavulda tutan kadının, iki kurbanın annesi olduğu ortaya çıktı.

Yeni Zelanda'nın Auckland kentinde açık arttırmada aldıkları bavuldan insan kalıntıları çıkan aile durumu yetkililere bildirmiş, adli müfettişler bavullarda kaç kurbanın olduğunu tespit etmek için harekete geçmişti. Güney Kore polisi, ağustosta yaşanan olayla ilgili devam eden soruşturma kapsamında, Yeni Zelanda polisinin şüphelinin Güney Kore'de yaşıyor olabileceğini bildirmesi ve suçlunun iadesi talebi üzerine, 42 yaşındaki şüpheli kadını yakaladı. Polis, kadının Güney Kore'de doğduğunu ve daha sonra vatandaşlık elde ettiği Yeni Zelanda'ya taşındığını bildirdi. Göçmenlik kayıtlarına göre kadın, 2018'de Güney Kore'ye geri döndü. Polis, Yeni Zelanda'daki eski adresinin bavulların yıllarca tutulduğu depoya kayıtlı olması nedeniyle şüphelinin iki kurbanın annesi olduğu değerlendiriliyor.

Yeni Zelanda'da bavullardan çocuk cesedi çıktı: Şüphelinin iki kurbanın annesi olduğu değerlendiriliyor

4 YILDIR BAVULUN İÇERİSİNDE OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Ulusal Polis Teşkilatı yetkilisi, şüphelinin iadesinin Seul Yüksek Mahkemesinde yapılacak incelemeye tabi olacağını belirterek incelemenin iki ay içinde yapılması gerektiğini söyledi. Yeni Zelanda polisi ise iki ülke arasındaki anlaşma uyarınca kadının iade edilmesi için başvurduklarını ve şüphelinin iade edilene kadar hapiste kalması gerektiğini muhataplarına bildirdiklerini açıkladı. Ağustosta 5 ve 10 yaşlarındaki iki çocuğun cesetleri Yeni Zelanda'nın Auckland kentinde bir depodan çıkmıştı. Bavulların içerisindeki cesetlerin 3-4 yıllık olduğu belirtilmişti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...