Mehmet Saygılı kimdir? AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı kaç yaşında, mesleği ne, nereli?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mehmet Saygılı kimdir? AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı kaç yaşında, mesleği ne, nereli?

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı kimdir? Mehmet Saygılı kaç yaşında, nereli? Mehmet Saygılı’ın mevcut mesleği nedir, evli mi? Mehmet Saygılı’ın vaatleri nedir? AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı’ın hayatı ve biyografisi

AK Parti 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine sayılı günler kala büyükşehir ve diğer il adaylarını açıkladı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kırıkkale Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Saygılı’ın hayatı araştırılmaya başlandı. Peki Mehmet Saygılı kimdir? Mehmet Saygılı kaç yaşında, nereli?

MEHMET SAYGILI KİMDİR?

Mehmet Saygılı 1969 yılında Kırıkkale’de dünyaya geldi. Babası Hacı Kaya Saygılı ve annesi Aysel Saygılı’dır. İlkokulu Tınaz İlkokulunda, ortaokulu Atatürk İlkokulunda, liseyi ise Kırıkkale Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimini Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde 1990 yılında tamamladı. İngiltere’de 1990-1991 yıllarında dil eğitimi aldı.

1991–1992 yılları arasında askerlik hizmetini yerine getirdikten sonra Kırıkkale’de aile şirketinde ticari faaliyetlerini sürdürdü. 

2009 yılında Adalet ve Kalkınma Partisinde İl Genel Meclis Üyesi, 2011 yılında Kırıkkale İl Genel Meclisi Başkanı seçildi. 

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ruhsatına sahibi olan Saygılı, aynı zamanda Kırıkkale İli Tanıtma ve Kalkındırma Vakfı ( Kiktav ) kurucu üyeliği, Kırıkkale Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, Polis Hizmetlerini Güçlendirme Derneği Yönetim Kurulu üyeliği gibi birçok dernekte kültürel ve yardım çalışmaları sürdürmektedir.

Evli ve üç çocuk babası olan Mehmet Saygılı 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 seçimlerinde AK Parti'den Kırıkkale Belediye Başkanı seçildi. 

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...