MHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Alim Işık kimdir? Alim Işık Kütahyalı mı? Nereli? Hayatı ve biyografisi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
MHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Alim Işık kimdir? Alim Işık Kütahyalı mı? Nereli? Hayatı ve biyografisi

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Belediye Belediye Başkan Adayı Alim Işık kimdir? Alim Işık kaç yaşında, nereli? Alim Işık'ın mesleği nedir, evli mi? Alim Işık'ın vaatleri nedir? MHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Alim Işık'ın hayatı ve biyografisi

MHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Alim Işık'ın hayatı ve biyografisi, siyasi kariyeri araştırılıyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday olan Alim Işık Kütahyalı mı ? Alim Işık nereli, kaç yaşında?

ALİM IŞIK KİMDİR?

Alim Işık, 3 Şubat 1959’da Kütahya’da doğdu. İlk ve orta okul yıllarını Kuşu Kasabasında, liseyi ise Çanakkale Öğretmen Lisesinde bitirdi. 1982 yılında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü’nü Fakülte birincisi olarak bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını ÇÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Tarımsal Mekanizasyon Anabilim Dalı’nda tamamladı. Tarımsal Mekanizasyon Anabilim Dalı’nda 1991’de Doçentlik yapan Işık, 1997’de Profesör oldu. ÇÜ Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümünde 1997 yılına kadar Araştırma Görevlisi, Öğretim Görevlisi ve Öğretim Üyesi olarak başarıyla görev yaptı. Işık, 1997-2000 yıllarında Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknik Eğitim Fakültesi Dekanlığı, 2000-2001 yıllarında Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2000 yılında DPÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Anabilim dalında tekrar Profesör oldu. Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Öğretim Üyeliği, DPÜ’de Senato ve Yönetim Kurulu Üyeliklerinin yanı sıra Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevlerini yürüttü. Ayrıca Işık’ın, bilimsel alanda, uluslar arası yayınlanmış makale, bildiri ve kitaplardan oluşan yaklaşık 200 civarı bilimsel yayını bulunmaktadır. 2007-2015 yılları arasında TBMM 23’üncü, 24’üncü ve 25’inci Dönem MHP Kütahya Milletvekili, MHP grubu adına Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilim ve Teknoloji Komisyonu üyeliği ile İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği ve Asya Parlamenterler Birliği Türk Grubu Üyeliği görevlerinde yer aldı. 2015-2018 yıllarında Türk Hava Kurumu Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programı Öğretim Üyesi, Mühendislik Fakültesi ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Vekilliği, Rektör Yardımcılığı, Vekil Rektörlük ve Üniversite Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu.

Alim IŞIK, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...