İran tankeri artık serbest

Düzenleyen:
İran tankeri artık serbest

DÜNYA Haberleri

İngiltere’e bağlı Cebelitarık özerk yönetimince Suriye’ye petrol taşıdığı gerekçesiyle 4 Temmuz’da alıkonulan ‘Grace 1’ adlı İran tankeri dün serbest bırakıldı.


Cebelitarık Başsavcısı, İran’a ait tankerin alıkonulma süresinin uzatılması için herhangi bir sebeplerinin bulunmadığını belirtti. Fakat ABD Savunma Bakanlığı, Cebelitarık Yüksek Mahkemesine son dakika bir başvuruda bulunarak tankerin serbest bırakılmamasını talep etti. Bu gelişmelerin ardından dün ilk olarak ‘Grace 1’in 43 gündür tutuklu bulunan kaptanı ve 3 mürettebatı sabah saatlerinde serbest bırakıldı. Daha sonra da Cebelitarık Yüksek Mahkemesi, İran tankerinin serbest bırakılmasına karar verdi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, “Cebelitarık hükümetinin İran’dan ‘Grace 1’in Suriye’ye gitmeyeceğine dair güvence almış olmasını dikkate alıyoruz. İran verdiği güvencelere sadık kalmalıdır” açıklaması yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...