Covid aşısı olanlar kendi aralarında maskesiz ve sosyal mesafesiz toplanabilecek

Düzenleyen: / Kaynak: DIŞ HABERLER
Covid aşısı olanlar kendi aralarında maskesiz ve sosyal mesafesiz toplanabilecek

DÜNYA Haberleri  / DIŞ HABERLER

ABD’de Sağlık Bakanlığı’na bağlı Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC), Covid-19 salgınıyla ilgili olarak yeni bir kılavuz yayımladı. Kılavuza göre, Pfizer-BioNTech veya Moderna’dan çift, Johnson & Johnson’dan ise tek doz aşı olanlar, diğer aşı olan kişilerle kapalı ortamlarda maskesiz olarak ve sosyal mesafeye riayet etmeksizin bir araya gelebilecek.

 Kılavuz, artan talebe binaen yayımlandı. Aşı olanların sayısı her geçen gün ararken bunlar, aile ziyaretleri, seyahat ve benzeri konularda daha fazla özgürlük istiyorlardı. Kılavuza göre, aşı olanlar aşı olmamış tek bir ferdin kaldığı düşük riskteki kişileri ya da aşı olan yaşlılar sağlıklı çocuk veya torunlarını ziyarete gidebilecek. CDC, yine de Amerikalıların seyahatten kaçınmaları tavsiyesinde bulundu. ABD’de şimdiye kadar 30,7 milyon kişi aşılandı. Bu da nüfusun yüzde 9,2’sine tekabül ediyor. 
CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky, bunun normalleşme yönünde atılmış ilk adım olduğunu söyledi. Kurum, aşılanmış insanların umuma açık olan yerlerde maske ve sosyal mesafe tedbirlerine riayet etmeye devam etmesi gerektiğini bildirdi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DIŞ HABERLER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...