Avrupa turizminin “hasta adamı”: İngiltere

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Avrupa turizminin “hasta adamı”: İngiltere

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Avrupa’ya turist akarken İngiltere’ye gelen turistlerde rekor bir düşüş yaşanıyor.

Büyük çaplı yakıt krizi yaşayan İngiltere, Covid-19 vakalarında da uzun süre dünyadaki en kötü ikinci ülke olarak kaldı. Bu durum turist olarak İngiltere’ye gelenlerin sayısında büyük azalmaya yol açtı. Visit Britain adındaki milli turizm idaresi, İngiltere’yi ziyaret edenlerin sayısının 2019’da 40,9 milyon iken 2020’de 11,1 milyona düştüğünü bildirdi. Bu da yüzde 73’lük bir düşüşe tekabül ediyor.

İNGİLTERE'DE REKOR DÜŞÜŞ

2021’de ise durum daha da kötüleşti ve ülkeyi sadece 7,4 milyon kişi ziyaret etti. 2019’a göre düşüş de yüzde 82 oldu. İngiltere’de turist sayısı azalırken Avrupa’nın diğer ülkelerinde 2021 senesinde 2020’ye göre artış kaydedildi. Komşu Fransa’da bu sene turist sayısında yüzde 34,9 artış meydana geldi ve ülke 43 milyar dolar turizm geliri elde etti. CNN, İspanya ve Türkiye’de 2019 rakamlarına göre uçak seferlerinin sırasıyla yüzde 64 ve yüzde 74 arttığını bildirdi. Yunanistan ise geçtiğimiz ay turizmde neredeyse pandemi öncesi seviyelere ulaştı. Ülkeye yazın Ağustos 2019’daki rakamların yüzde 86’sı nispetinde turist geldi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...