Japonya’da uydulara yönelik tehditleri belirlemek için uzay savunma birimi kuruluyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Japonya’da uydulara yönelik tehditleri belirlemek için uzay savunma birimi kuruluyor

DÜNYA Haberleri  / İHA

Japonya Savunma Bakanı Nobuo Kishi uydulara yönelik tehditleri belirlemek ve önlemek amacıyla yeni bir uzay savunma birimi kuracağını açıkladı.

Japonya güvenlik tedbirlerini çeşitlendirmek amacıyla “çok boyutlu, entegre savunma”  kavramını ulusal savunma programına dahil etmişti. Japonya’dan yeni siber güvenlik adımı geldi. Ülkesinin uydularına yönelik tehditleri belirlemek ve önlemek amacıyla yeni bir uzay savunma birimi kurulacağını açıklayan Japonya Savunma Bakanı Nobua Kishi, ülkenin batısındaki Öz Savunma Kuvvetleri‘nde (SDF) kurulacak. Elektromanyetik dalgalar yoluyla uydulara yöneltilebilecek tehditleri belirleme ve önlemede kullanılacağını belirten Kishi, "Operasyonlarımızı dış uzay, siber uzay ve elektromanyetik alan gibi konularda genişletirken, uzayın istikrarlı bir şekilde kullanımını güvence altına almak büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu.

2023’TE FAALİYETE GEÇECEK

Japonya daha önce Yamaguchi eyaletinde bir uzay savunma birimi inşa etmeye başlamış, 2023'te faaliyete geçmesi beklenen ve bir uzay radarını içinde barındıran birimin, Rusya ve Çin’in diğer ülkelerin uydularına zarar verebilecek teknolojiye sahip "katil uydularının" yanı sıra insan yapımı nesnelerin ve parçalarının oluşturduğu uydular ile diğer uzay görevleri için ciddi tehdit oluşturan "uzay çöplüğünü" takip edeceği kamuoyuna yansımıştı. Japonya'nın gerekli olması halinde ilgili ABD birimleri ile de bilgi paylaşımında bulunacağı belirtilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...