Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Danimarka'da 36 bin hindi kuş gribi nedeniyle itlaf ediliyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Danimarka'da 36 bin hindi kuş gribi nedeniyle itlaf ediliyor

DÜNYA Haberleri  / AA

"Kümes hayvanı salgını" olarak bilinen kuş gribi Avrupa'nın birçok ülkesinde görülmeye devam ediyor. Güney Kore ve Bulgaristan'dan sonra Danimarka'da bulunan bir çiftlikte kuş gribi virüsü (H5N8) tespit edilmesi sonucu 36 bin hindi itlaf edilmeye başlandı.

İlk olarak 1876'da ortaya çıkan kuş gribi virüsü çiftlik bölgelerinde sık sık görülüyor. Bu nedenle virüsün tespit edildiği bölgede ki tüm hayvanlar itlaf ediliyor. Danimarka'nın Lolland Adası'nda bir çiftlikte kuş gribi virüsüne rastlandı. Çiftlikte bulunan 36 bin hindinin itlaf edileceği açıklandı.

Danimarka Gıda ve Kontrol İdaresinden yapılan açıklamada, çiftlikte birçok hindinin telef olmasının ardından hayvanlardan alınan örneklerde kuş gribi virüsü tespit dildiği belirtildi. Yetkililer, "kümes hayvanı salgını" yani kuş gribi virüsünün yabani kaz ve ördeklerden hindilere geçmiş olabileceğini söyledi.

Danimarka'da 36 bin hindi kuş gribi nedeniyle itlaf ediliyorDanimarka'da bir hindi çiftliğinde rastlanan kuş gribi virüsü nedeniyle 36 bin hindi itlaf ediliyor.

Bugünden itibaren hindilerin itlaf edilmeye başlandığı aktarılan açıklamada, hayvanların tamamının itlafının birkaç gün süreceği belirtildi.

BİRÇOK ÜLKEDE GÖRÜLMEYE DEVAM EDİYOR

Kuş gribi virüsünün rastlandığı ülkelerden biri Bulgaristan'da dün 39 binden fazla tavukta virüs tespit edilmesinin ardından itlaf edilecekleri öğrenildi. Aynı bölgede Nisan ayında da kuş gribi virüsü tespit edilmiş ve 40 binden fazla tavuk itlaf edilmişti.

Danimarka'da 36 bin hindi kuş gribi nedeniyle itlaf ediliyor

Geçtiğimiz Kasım ayında Güney Kore Tarım, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı, Güney Kore'de de bir ördek çiftliğinde hayvanlarda bu virüsü tespit ettiklerini belirterek 24 bin ördeğin itlaf edileceğin duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...