Almanya, İsrail'in yeni işgal planını kınadı! "Derhal geri çekilin"

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Almanya, İsrail'in yeni işgal planını kınadı! "Derhal geri çekilin"

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Almanya, İsrail'in Batı Şeria'da 3 bin 500 yeni yasa dışı konut inşasına onay vermesini kınadı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Batı Şeria'da yeni yerleşim birimlerinin onaylanmasını kesin bir dille kınıyor ve İsrail hükümetine kararlarını derhal geri çekmesi çağrısında bulunuyoruz" denildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da 3 bin 500 yeni yasa dışı konut inşasını onaylamasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Batı Şeria'da yeni yerleşim birimlerinin onaylanmasını kesin bir dille kınıyor ve İsrail hükümetine kararlarını derhal geri çekmesi çağrısında bulunuyoruz" ifadesi yer aldı.

"İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜME YÖNELİK ÇABALARI BALTALAR"

İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında yerleşim birimleri inşa etme politikasının uluslararası hukukun ciddi ihlali olduğu belirtildi. Açıklamada, bunun iki devletli çözüme yönelik her türlü çabayı baltaladığı vurgulandı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da yasa dışı yerleşim birimleri inşası için bir gerekçe olmadığına işaret edilen açıklamada, yerleşimlerin genişletilmesinin bölgedeki tüm insanlar için barış ve güvenliği eşit şekilde tehlikeye attığının altı çizildi.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...