Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

'Charles de Gaulle' DAEŞ operasyonlarına katılacak

'Charles de Gaulle' DAEŞ operasyonlarına katılacak
Fotoğraf Başlığı 'Charles de Gaulle' DAES operasyonlarina katilacak

Fransız uçak gemisi Charles De Gaulle DAEŞ'le mücadelede yeniden konuşlandırılacak.

Kaydet
a- | +A
Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Charles De Gaulle'ün Irak ve Suriye'de DAEŞ'e karşı yapılan operasyonlara katılacağı duyuruldu. DAEŞ'e karşı koalisyona 6 Mirage ve 6 Rafale tipi uçakla destek veren Fransa'nın uçak gemisiyle beraber operasyon gücünü 2 katına çıkaracağı belirtiliyor.
Bu yıl şubat-nisan ayları arasında 8 hafta boyunca Körfez'de konuşlanan Charles de Gaulle, DAEŞ'in Irak'taki hedeflerine yönelik başlatılan operasyona katılmış, mayıs ayında Fransa'ya dönmüştü.
Fransa, DAEŞ'in Irak'taki hedeflerine karşı yürütülen ve adını Irak'taki Chammal rüzgarından alan Chammal operasyonunda DAEŞ hedeflerini ilk kez 19 Eylül 2014'de vurmuş, DAEŞ'in Suriye'deki hedeflerini tespit etmek için ilk keşif uçuşunu da 19 Ekim 2015'de yapmıştı.


Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.