CANLI ANLATIM

Gazze'de son durum... İşte alçak saldırının görüntüleri... İsrail Savunma Bakanlığı paylaştı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı

Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Bölgeden her dakika yeni bir acı haber gelirken ölü sayısı 32.000'e yaklaştı. İsrail ordusu, Gazze'nin güneyinde, Mısır sınırında yer alan Refah'ta muhtemel kara saldırıları öncesinde bölgede mahsur kalan yaklaşık 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin önemli kısmını "bölgenin merkezindeki insani adalara" yönlendirmeyi planladığını iddia etti. Öte yandan, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), X hesabından Refah bölgesine düzenlediği hava saldırısının görüntülerini paylaştı. İşte Gazze'den son dakika haberleri...

Canlı Anlatım Özeti
  • İŞTE ALÇAK SALDIRININ GÖRÜNTÜLERİ!
  • FİLİSTİN: ULUSLARARASI TOPLUM GAZZE'DE SİVİLLERİ KORUYACAK BİR TEDBİRİ HAYATA GEÇİREMEDİ
  • ABD'NİN İSRAİL'İN REFAH'A KISITLI SALDIRISINA DESTEK VERECEĞİ İDDİASI
  • İSRAİL, KARA SALDIRISI ÖNCESİ REFAH'TAKİ SİVİLLERİ "İNSANİ ADALARA" YÖNLENDİRECEĞİNİ İDDİA ETTİ
  • İSRAİL YİNE YARDIM BEKLEYENLERE SALDIRDI: ÖLÜLER VE YARALILAR VAR
  • GAZZE'YE DENİZ KORİDORU GİRİŞİMİNE KATILAN ÜLKELER, KARADAN YARDIM GİRİŞİNİN ÖNEMİNİ VURGULADI
  • ÖLÜ SAYISI ARTIYOR
  • İSRAİL ENGELLİYOR, CENAZELERE ULAŞILAMIYOR
  • AB KOMİSYONU ÜYESİ FERREİRA: "GAZZE'YE İNSANİ YARDIM GİRİŞİ İÇİN İSRAİL'E BASKI YAPILMALI"
  • BLİNKEN, GAZZE'DEKİ AÇLIKTAN KİM SORUMLU SORUSUNU GEÇİŞTİRDİ
  • İSRAİL'E GAZZE'YE YARDIM İÇİN YENİ GEÇİŞ NOKTALARI AÇMA ÇAĞRISI
  • İSRAİL MECLİSİ'NİN ÖNÜNDE GAZZE'DEKİ İSRAİLLİ ESİRLERİN DÖNMESİ TALEBİYLE GÖSTERİ DÜZENLENDİ
  • ABD'DEN GAZZE'YE 9'UNCU HAVADAN YARDIM OPERASYONU

14.03.2024 15:00

🔴İŞTE ALÇAK SALDIRININ GÖRÜNTÜLERİ!

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), X hesabından Refah bölgesine düzenlediği hava saldırısının görüntülerini paylaştı. IDF, Hamas’ın bir komutanını öldürdüğünü duyururken paylaşımda “Hamas'ın Operasyon Birimi komutanlarından Muhammed Ebu Hasna Refah bölgesinde tam isabetle vurularak etkisiz hale getirildi” denildi.

Gazze'de son durum... İşte alçak saldırının görüntüleri... İsrail Savunma Bakanlığı paylaştı - 1. Resim

Öte yandan, İsrail dün de Lübnan'da bir saldırı düzenlemiş ve bir araç ve motosikleti hedef almıştı. Saldırı anının görüntülerini paylaşan IDF, "Her alanda Hamas'a karşı faaliyet göstermeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Gazze'de son durum... İşte alçak saldırının görüntüleri... İsrail Savunma Bakanlığı paylaştı - 2. Resim


14.03.2024 13:57

FİLİSTİN: ULUSLARARASI TOPLUM GAZZE'DE SİVİLLERİ KORUYACAK BİR TEDBİRİ HAYATA GEÇİREMEDİ

Filistin Yönetimi, uluslararası toplumun Gazze Şeridi'nde 160 gündür devam eden "soykırım savaşına" karşı, sivilleri koruyacak herhangi bir tedbiri hayata geçirmemesine tepki gösterdi.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten beri tam ablukaya alarak bombaladığı Gazze Şeridi'nde bir "soykırım savaşının olduğu" vurgusu yapıldı.


14.03.2024 13:37

ABD'NİN İSRAİL'İN REFAH'A KISITLI SALDIRISINA DESTEK VERECEĞİ İDDİASI

ABD merkezli yayın kuruluşu Politico'nun haberinde, Biden yönetiminin Refah’a geniş çaplı bir saldırıdan kaçınması halinde, İsrail’in kentteki "üst düzey Hamas üyelerini hedef almasını” destekleyeceği öne sürüldü.

Haberde görüşlerine yer verilen ABD’li 4 yetkiliye göre, yapılan özel görüşmelerde İsrail’e "topyekün savaştan ziyade 'terörle mücadele' operasyonlarına yakın bir planı destekleyebileceklerinin sinyalini verdiği" belirtildi.

Haberde, Biden yönetiminin bazı üst düzey yetkililerinin, İsrail’in Refah’a yakın zamanda büyük bir saldırı düzenlemesine şüpheyle baktığına işaret edilirken, ABD Savunma Bakanlığından bir yetkilinin ise "(İsrail) Güçlerini yeniden konumlandırmak zorunda olurlardı ancak bu olmadı. (Bu nedenle saldırı) Yakın değil." dediği kaydedildi.


14.03.2024 12:42

🔴İSRAİL, KARA SALDIRISI ÖNCESİ REFAH'TAKİ SİVİLLERİ "İNSANİ ADALARA" YÖNLENDİRECEĞİNİ İDDİA ETTİ

The Times of Israel'in haberine göre, İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Refah'a planlanan kara saldırısı öncesinde bölgede sıkışan ve uluslararası kamuoyunda endişelere neden olan Filistinli sivillerin durumuna ilişkin açıklama yaptı. Hagari, Refah'taki sivillerin uluslararası aktörlerle koordineli biçimde belirlenmiş bölgelere taşınmasının, ordunun, öngörülen "kara operasyonuna" yönelik hazırlıklarının önemli parçası olduğunu savundu.

Refah'ta mahsur kalan yaklaşık 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin önemli kısmının "bölgenin merkezindeki insani adalara" yönlendirileceğini ifade eden Hagari, söz konusu "insani adalarda" Filistinlilerin geçici barınma, yiyecek, su ve diğer ihtiyaçlarının sağlanacağını öne sürdü. "Refah'ın tahliyesi" ve kara saldırılarının ne zaman başlayacağını açıklamayan Hagari, "operasyonel açıdan zamanlamanın doğru olmasını istediklerini" dile getirdi. İsrail ordusu, konunun mahiyeti ve detaylarına ilişkin yazılı soruya ise henüz cevap vermedi.


14.03.2024 12:53

🔴İSRAİL YİNE YARDIM BEKLEYENLERE SALDIRDI: ÖLÜLER VE YARALILAR VAR

İsrail ordusu, Gazze'de insani yardım bekleyenlere ateş açarak 6 kişiyi öldürdü, 83'ünü yaraladı.


14.03.2024 12:28

GAZZE'YE DENİZ KORİDORU GİRİŞİMİNE KATILAN ÜLKELER, KARADAN YARDIM GİRİŞİNİN ÖNEMİNİ VURGULADI

 Gazze'ye deniz koridoru girişimine katılan ABD, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, İsrail'in Gazze'ye daha fazla insani yardım ulaştırmak için ek geçiş kapıları açması gerektiğini belirtti.


14.03.2024 12:24

🔴ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 500’ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bin 341 Filistinli öldürüldü, 73 bin 134'e kişi yaralandı.


14.03.2024 11:57

İSRAİL ENGELLİYOR, CENAZELERE ULAŞILAMIYOR

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'deki can kaybı sayısının 31 bin 341'e, yaralı sayısının ise 73 bin 134'e yükseldiğini açıkladı.

Bakanlık, İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını söyledi.


14.03.2024 05:00

AB KOMİSYONU ÜYESİ FERREİRA: "GAZZE'YE İNSANİ YARDIM GİRİŞİ İÇİN İSRAİL'E BASKI YAPILMALI"

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Uyum ve Reformlardan Sorumlu Üyesi Elisa Ferreira, Gazze'ye kara yoluyla insani yardım girişlerine izin vermesi için İsrail'e baskı yapılması gerektiğini söyledi.

Ferreira, AP Genel Kurulunda yapılan "Gazze'de kitlesel açlık tehlikesi ve insani yardım sevkiyatlarına yönelik saldırılar" başlıklı oturumda, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell adına söz aldı. AB Komisyonu üyesi Ferreira, "Her gün görmeye devam ettiğimiz trajik olaylar; savaşın sona erdirilmesi, insani yardımların büyük ölçüde arttırılması ve esirlerin serbest bırakılmasının mutlak aciliyetini bize ciddi bir şekilde hatırlatıyor." ifadesini kullandı.

AB'nin, "çatışmalara sürdürülebilir ateşkes ve esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacak insani ara" verilmesi için yürütülen müzakereleri desteklediğini aktaran Ferreira, İsrail'in "kendini savunma hakkını" uluslararası insancıl hukuk ve insan hakları hukuku doğrultusunda uygulaması gerektiğini ifade etti. Ferreira, Gazze'de sivillerin açlıktan öldüğünü ve bölgede sağlık sisteminin çöktüğünü söyledi.


14.03.2024 00:45

BLİNKEN, GAZZE'DEKİ AÇLIKTAN KİM SORUMLU SORUSUNU GEÇİŞTİRDİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, Gazze'deki son gelişmeleri ve ABD yönetiminin bu konudaki politikalarını değerlendirdi. Blinken, İsrail'in kendini "Hamas'a karşı koruması" ve "bir daha 7 Ekim saldırısının yaşanmaması" için Tel Aviv'e gerektiği ölçüde silah ve askeri yardım yapmaya devam edeceklerini belirtti. İsrail'e silah göndermeye devam edip etmeyecekleri ya da bunu koşula bağlayıp bağlamayacaklarına ilişkin net bir değerlendirme yapan ABD'li Bakan, "İsrail'in kendi güvenliği için gerekli savunma araçlarına sahip olduğundan emin olmak bizim taahhüdümüz ve bu kalıcı bir taahhüt." ifadesini kullanarak, gündemlerinde silah kesintisi konusunun olmadığını söyledi.

Gazze'de son durum... Blinken o soruyu geçiştirdi! 'İsrail'e silah göndermek...' - 1. Resim

İsrail'in, buna karşın, Gazze'deki sivilleri hedef almama konusunda sorumluluğu bulunduğunu ve bunu İsrail tarafıyla her görüşmelerinde gündeme getirdiklerini de vurgulayan Blinken, "bölgede hiçbir sivilin öldüğünü görmek istemediklerini" kaydetti. Blinken, bir soru üzerine, "İsrail'e silah göndermek ile Gazze'de sivil kayıpları azaltılsın demek 'tutarsız' değil." dedi.

Gazze'de ciddi şekilde hissedilen açlık sorununun sorumlusunun İsrail olup olmadığı, eğer değilse kim olduğu yönündeki soruya cevap veren Blinken, Gazze'ye belli oranda gıda ulaştırıldığını ancak bunun yetersiz olduğunu ve yardımların artırılması gerektiğini söyledi.

İsrail'in Gazze'ye belli ölçüde gıda girişine izin verdiğini ve hatta bu konuda işbirliği yaptığını savunan Blinken, ABD olarak havadan yardımların yanı sıra kuracakları geçici liman ile Gazze'ye ciddi miktarda insani yardımı ulaştıracaklarını, bununla beraber İsrail'e de bu konuda baskı yaptıklarını belirtti.


14.03.2024 00:30

İSRAİL'E GAZZE'YE YARDIM İÇİN YENİ GEÇİŞ NOKTALARI AÇMA ÇAĞRISI

Uluslararası toplumun Gazze’ye daha fazla insani yardım ulaştırılabilmesi için İsrail’e yaptığı çağrılara bir yenisi eklendi. Avrupa Birliği (AB), ABD, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Birleşmiş Milletler’den (BM) bakan ve yetkililer, Gazze’ye daha fazla insani yardım için oluşturulan deniz koridoru projesini görüştü.

GKRY Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen çevrimiçi toplantı sonrasında yayınlanan ortak açıklamada, Gazze’ye daha fazla yardım ulaştırılabilmesi için İsrail’in yeni geçiş noktaları açması gerektiğine dikkat çekildi.


14.03.2024 00:15

İSRAİL MECLİSİ'NİN ÖNÜNDE GAZZE'DEKİ İSRAİLLİ ESİRLERİN DÖNMESİ TALEBİYLE GÖSTERİ DÜZENLENDİ

Gazze'deki İsrailli esirlerin yakınları, Hamas'ın elindeki esirlerin bir an önce evlerine dönmesi talebiyle İsrail Meclisi (Knesset) önünde gösteri düzenledi. Batı Kudüs'teki İsrail Meclisi önünde toplanan yüzlerce protestocu esir takası anlaşmasının bir an önce yapılması taleplerini yineledi.


14.03.2024 00:00

ABD'DEN GAZZE'YE 9'UNCU HAVADAN YARDIM OPERASYONU

Gazze'de son durum... Blinken o soruyu geçiştirdi! 'İsrail'e silah göndermek...' - 2. Resim

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’ne 9’uncu kez havadan yardım operasyonu düzenlendiği bildirildi.


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...