Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Genelkurmay Başkanı'ndan ilginç başvuru

Genelkurmay Başkanı'ndan ilginç başvuru
Başlık ResmiKraliyet ailesi Noel törenine katildi

Hindistan Genelkurmay Başkanı, resmi belgelerde doğum tarihinin değiştirilmesi için mahkemeye başvurdu. Yaşı değişmezse, kamu görevlilerinin 62 yaşında emekli olduğu Hindistan'da, Genelkurmay Başkanı'nın Mayıs'ta görevinden ayrılması gerekiyor.

Kaydet
|
AFP'nin elde ettiği, Yüksek Mahkeme'ye iletilen dilekçede, Genelkurmay Başkanı General V.K. Singh, 10 Mayıs 1950 yerine 10 Mayıs 1951'de doğduğunun kabul edilmesini talep etti.
Singh, bunun görevde kalabilme değil onur meselesi olduğunu ifade etti.
Yaşı değişmezse, kamu görevlilerinin 62 yaşında emekli olduğu Hindistan'da, Genelkurmay Başkanı'nın Mayıs'ta görevinden ayrılması gerekiyor.
Savunma Bakanlığı, Singh'in göreve başladığı Mart 2010'da doldurduğu belgelere dayanarak, Genelkurmay Başkanı'nın daha önce bu yöndeki 2 talebini reddetmişti.
Bazı gözlemcilere göre, bir ilke imza atan Genelkurmay Başkanı'nın bu girişimi ülkenin itibarını zedeliyor.
Singh'in selefi General Dipak Kapur, "kişisel sebeplerle bir genelkurmay başkanının mahkemeye başvurmasının ne ordu ne de devlet için iyi birşey olduğunu" belirtti.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.