Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İngiltere'deki hayvanat bahçesinde dehşet yaşandı: Hükümet müdahale etti!

İngiltere'deki hayvanat bahçesinde dehşet yaşandı: Hükümet müdahale etti!
Başlık ResmiIngiltere'deki hayvanat bahçesinde dehset yasandi: Hükümet müdahale etti!

İngiltere'nin Cumbria bölgesindeki South Lakes Safari Hayvanat Bahçesi, yüzlerce hayvanın ölümüne ve bir bakıcının hayatını kaybetmesine yol açan skandalların ardından kapatılacağını duyurdu.

Kaydet
|

İngiltere'nin Cumbria bölgesindeki South Lakes Safari Hayvanat Bahçesi, yaklaşık 500 hayvanın ölümüne ve bir bakıcının trajik şekilde öldürülmesine yol açan skandalların ardından kapanacağını açıkladı.

Cumbria’daki hayvanat bahçesi, geçmişte minyatür bir trenin üzerinden geçtiği hayvanlar, elektrik akımına kapılanlar ve hatta bir bakıcının bir kaplan tarafından parçalanarak öldürülmesi gibi trajik olaylarla gündeme gelmişti.

Hayvanat bahçesinin lisansı, 2017 yılında yüzlerce hayvanın ölmesi ve bir bakıcının hayatını kaybetmesinin ardından yenilenmedi ve işletme başka bir kurum tarafından devralındı.

Yeni işletme, bir dizi iyileştirme yapılacağını duyursa da etkili olamadı. Hayvan refahı üzerine çalışan sivil toplum kuruluşları olayları derleyen raporlar yayınladı ve bu durum, kapanmanın kaçınılmaz sonunu hazırladı.

BAKMADAN GEÇME
Saniyelik hata can aldı! Aslan sürüsü hayvanat bahçesi çalışanını parçalayarak öldürdü
HABER

Saniyelik hata can aldı! Aslan sürüsü hayvanat bahçesi çalışanını parçalayarak öldürdü

SKANDALLAR YENİDEN RAPOR EDİLDİ

Ekim ayında ortaya çıkan fotoğraflar ve şüpheli ölümlerle birlikte, hayvanat bahçesi hakkında yapılan denetimler sonucu ciddi güvenlik ihlalleri rapor edilmişti.

İngiltere'deki hayvanat bahçesinde dehşet yaşandı: Hükümet müdahale etti! - 1. Resim
Başlık Resmiİngiltere'deki hayvanat bahçesinde dehşet yaşandı: Hükümet müdahale etti! - 1. Resim

Basına yansıyan zulüm vakalarının ardından hayvanat bahçesi, hükümetin de baskısıyla 31 Aralık itibariyle kalıcı olarak kapanacağını açıkladı.

NELER OLMUŞTU?

2013 yılında gerçekleşen trajik olayda, hayvanların bakımından sorumlu Sarah McClay, kafes kapısının açık unutulması sonucu koridoruna giren bir kaplan tarafından hayatını kaybetmişti. Bir başka olayda ise, bir tavus kuşu, dev su samurlarının hayat alanlarına uçarak, okul çocuklarının gözleri önünde bu samurlar tarafından öldürülmüştü.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.