Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Kabil'deki DEAŞ saldırısı: 90 ölü, 150 yaralı
Dünya

Kabil'deki DEAŞ saldırısı: 90 ölü, 150 yaralı

Son Güncelleme: 26 Ağustos, 2021 - 16:56
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Kabil'deki DEAŞ saldırısı: 90 ölü, 150 yaralı
Fotoğraf Başlığı Kabil'deki DEAS saldirisi: 90 ölü, 150 yarali

Afganistan'da Kabil Havalimanı yakınlarında art arda bombalı saldırılar düzenlendi. ABD’li yetkililer saldırılarda ölenlerin sayısı 13'ü ABD askeri olmak üzere 110'a yükseldi, en az 150 kişi yaralandı. Saldırıları DEAŞ üstlenirken Milli Savunma Bakanlığı patlamaların ardından yaptığı açıklamada "Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur" ifadelerine yer verildi.

Kaydet
a- | +A

Afganistan'da Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinin ardından ülkelerin başlattığı tahliye operasyonlarının devam ettiği başkent Kabil'de dün gerçekleştirilen bombalı saldırıların bilançosu artıyor. Güvenlik gerekçesiyle adı açıklanmayan Afganistan Sağlık Bakanlığı yetkilisine göre Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın Abbey Kapısı'nda ve yakınlardaki Baron Hotel civarında düzenlenen saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 110'a, yaralıların sayısı 150'ye yükseldi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Bill Urban tarafından yapılan açıklamaya göre ise ölen ABD askerlerinin sayısı 13'e, yaralı sayısı 18'e ulaştı.

HAVALİMANINDAN TAHLİYELER SÜRÜYOR

Dün patlama seslerinin yükseldiği Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda bugün ülkelerin tahliye operasyonlarına devam ettiği öğrenildi. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, İngiliz kuvvetlerinin havalimanındaki tahliye sürecinin son aşamalarına girdiklerini açıkladı. Tahliyenin İngiliz vatandaşlarına, daha önce Afganistan'dan ayrılmaları onaylananlara odaklandığını belirten Bakan Wallace, "Bu süreçte herkesin tahliye edilememesi derin bir üzüntüdür" dedi.

"BEDELİNİ ÖDETECEĞİZ"

Kabil’deki bombalı saldırıları terör örgütü DEAŞ üstlenirken, ABD Başkanı Joe Biden gerçekleştirdiği basın toplantısında saldırıların DEAŞ'ın Horasan kolu tarafından düzenlendiğini açıklamıştı. Biden, "Saldırıyı gerçekleştirenleri affetmeyeceğiz, unutmayacağız, peşini bırakamayacağız ve bedelini ödeteceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

DEAŞ ÜSTLENDİ

Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen bombalı saldırı sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan terör örgütü DEAŞ üstlendi.

ÖLEN AMERİKALI ASKERLERİN SAYISI YÜKSELİYOR

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, Kabil Havalimanı'ndaki terör saldırısında ölen ABD askerlerinin sayısının 13'e yükseldiğini açıkladı.

Albay Urban yaptığı açıklamada, "(CENTCOM Komutanı) Orgeneral McKenzie'nin açıklamalarından sonra Abbey Kapısı'ndaki saldırıda aldığı yara sonucu on üçüncü ABD askerinin de hayatını kaybettiğini teyit edebilirim" ifadelerini kullandı.

Urban, ayrıca yaralı sayısının ise 18'e çıktığını ve tamamının şu anda cerrahi birimlerle donatılmış özel bir C-17 tahliye uçağı ile Afganistan'dan çıkarıldığını kaydetti.

CENTCOM Komutanı McKenzie, yaptığı açıklamada 12 askerin öldüğünü 15 askerin ise yaralandığını duyurmuştu.

60 YARALI HASTANEYE GETİRİLDİ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby ise, Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı bölgesinde yaşanan patlamalarda hayatını kaybedenler arasında ABD’lilerin ve sivillerin bulunduğunu aktararak, “Abbey Kapısı’na kısa bir mesafedeki Baron Hotel'de veya yakınında en az bir patlama daha doğrulayabiliriz” dedi.

BİR PATLAMA DAHA

Havaalanı yakınlarındaki bombalı saldırılarda hayatını kaybeden ve yaralananların götürüldüğü İlk Yardım Hastanesinde beklediği sırada, şiddetli bir patlamayla sarsıldıklarını bildirdi.

BİDEN ULUSAL GÜVENLİK TOPLANTISI DÜZENLEDİ

ABD Başkanı Joe Biden, Kabil’deki çifte saldırının yaşandığı sırada Beyaz Saray’daki Durum Odası'nda Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley de dahil olmak üzere üst düzey ulusal güvenlik yetkilileriyle birlikte olduğu aktarılırken, patlamanın ardından Biden’ın Afganistan’daki durum hakkında bilgilendirildiği ifade edildi.

İNGİLTERE: CAN KAYBIMIZ YOK

İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kabil'de meydana gelen patlamanın ardından, İngiltere tarafında herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığını bildirildi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise, Kabil'deki patlamanın ardından, hükümetin acil durumlar komitesi (COBRA) ile toplantı düzenledi.

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı ise, Birleşik Krallık Kuvvetlerinin güvenlik ve tıbbi yardımı sağlamak için çalıştığını ifade ederek, "Öncelikli endişemiz personelimizin, İngiliz vatandaşlarının ve Afganların güvenliği olmaya devam ediyor. Bu olayla müdahale etmek için ABD ve diğer NATO müttefiklerimizle operasyonel düzeyde yakın temas halindeyiz" dedi.

İNGİLTERE'DEN AFGANİSTAN HAVA SAHASI İÇİN UYARI

İngiltere’den Afganistan hava sahası için uyarı
İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps yaptığı açıklamada, Afganistan'da meydana gelen patlamaların ardından Havacılık Bildirimi (NOTAM) yayınlandığını bildirerek, "Afganistan'daki şok edici sahnelerin ardından, havayollarına 25 bin fitin altındaki Afgan hava sahasından kaçınmak için öneride bulunduğunu” aktardı.

NATO BOMBALI SALDIRILARI KINADI

Saldırıların ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Kabil Havalimanı dışındaki korkunç terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Düşüncelerim tüm etkilenenler ve sevdikleriyle birlikte. Önceliğimiz mümkün olan en kısa sürede çok sayıda insanı güvenli bir yere tahliye etmek” dedi.

Ceset yığınlarına ait görüntüler yayınlandı
Havalimanı yakınlarında yaşanan patlamanın ardından sosyal medyada çok sayıda ceset yığınlarının bulunduğu görüntü paylaşıldı. Patlamadaki can kaybının artması bekleniyor. Saldırının arkasında terör örgütü DEAŞ olduğu düşünülüyor.

TALİBAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Taliban, Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’ndaki patlamada aralarında çocukların da bulunduğu 13 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda Taliban üyesinin de yaralandığını bildirdi.

MSB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

MSB, "Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur" dedi.

Kabil'deki DEAŞ saldırısı: 90 ölü, 150 yaralı
Başlık ResmiKabil'deki DEAŞ saldırısı: 90 ölü, 150 yaralı

BM SALDIRIYI KINADI

Uluslararası Havalimanı’nın Abbey Kapısı’nda ve kapıya yakın bir mesafede bulunan Baron Hotel yakınlarında düzenlenen bombalı saldırılarda ilk belirlemelere göre, 13 kişi hayatını kaybetti, 60 kişi ise yaralandı.

Saldırının ardından Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, çifte bombalı saldırıyı kınadı. Gutteres’in Sözcüsü Stephane Dujarric basına verdiği demeçte, Gutteres’in "birçok sivili öldüren ve yaralayan terör saldırısını" kınadığını belirterek, saldırının Afganistan’daki durumun ne kadar değişken olduğunun bir göstergesi olduğunu aktardı.

Dujarric, saldırının ülke genelinde Afgan halkına yapılacak yardımlar konusunda BM’nin kararlılığını güçlendirdiğini ifade ederek, şu ana kadar BM personeli arasında herhangi bir can kaybı rapor edilmediğini belirtti.

RUSYA: 2 ASKERİMİZ ÖLDÜ

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kabil Havalimanı dışındaki intihar saldırısında en az 2 kişinin öldüğünü ve 15 kişinin yaralandığını söyledi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 26 Ağustos, 2021 - 16:56
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Telefonunuz çalarsa şaşırmayın! Otomobil ya da ev alacaklara güzel haberi verdi: Bankalar aramaya başlayacak
    Telefonunuz çalarsa şaşırmayın! Otomobil ya da ev ...
    Kaydet
  • 2
    İstanbul ve Ankara'da okullar tatil mi? 12 Ocak valilik kar uyarısında bulundu!
    İstanbul ve Ankara'da okullar tatil mi 12 Ocak
    Kaydet
  • 3
    Güller ve Günahlar yeni bölüm ne zaman? 13. bölüm fragmanıyla tarih belli oldu
    Güller ve Günahlar yeni bölüm ne zaman?
    Kaydet
  • 4
    Hapis cezasına alternatif geliyor! Yeni infaz sistemi için yol haritası oluşturuldu
    Hapis cezasına alternatif geliyor!
    Kaydet
  • 5
    Orhan Şen, 'İstanbul'da kar yağışı' için tarih verdi!
    Orhan Şen, 'İstanbul'da kar yağışı' için tarih ver...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Mehmet Emin Uluç
    Mehmet Emin Uluç Bu Fener çok güzel
    Kaydet
  • Yücel Koç
    Yücel Koç Halep’te kaybeden CHP
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay Suriye'de ya mutabakat ya tasfiye; Üçüncü yol yok!
    Kaydet
  • Ömer Faruk Bingöl
    Ömer Faruk Bingöl Borsa nereye?
    Kaydet
  • Halime Gürbüz
    Halime Gürbüz Dil belası
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Uçuşlara hava engeli! THY, Pegasus, AJet...
    Uçuşlara hava engeli! THY, Pegasus, AJet...
    Kaydet
  • NATO’nun beyni Türkiye’ye teslim edildi
    NATO’nun beyni Türkiye’ye teslim edildi
    Kaydet
  • Serbest bırakılan Can Yaman ilk kez konuştu
    Serbest bırakılan Can Yaman ilk kez konuştu
    Kaydet
  • Hakeme saldırmaya çalıştı, sahadan güvenlikle çıkarıldı
    Hakeme saldırmaya çalıştı, sahadan güvenlikle çıkarıldı
    Kaydet
  • Telefonunuz çalarsa şaşırmayın! Otomobil ya da ev alacaklara güzel haberi verdi: Bankalar aramaya başlayacak
    Telefonunuz çalarsa şaşırmayın! Otomobil ya da ev alacaklara güzel haberi verdi: Bankalar aramaya başlayacak
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
5 gollü El Clasico'da Real Madrid'i deviren Barcelona, şampiyon oldu! Arda Güler...
5 gollü maçta Real'i deviren Barça, şampiyon oldu! Arda...
Kaydet
Tekirdağ'da okullar tatil mi son dakika? Valilikten kar tatili açıklaması bekleniyor
Tekirdağ'da okullar tatil mi son dakika?
Kaydet
Petrol Kralları ne zaman çekildi? İşte oyuncu kadrosu ve konusu
Petrol Kralları ne zaman çekildi?
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası