Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Rusya'dan tahıl açıklaması: Anlaşma pek yürütülebilir değil

Rusya'dan tahıl açıklaması: Anlaşma pek yürütülebilir değil

Rusya’nın askıya aldığı tahıl anlaşması ile ilgili olarak Kremlin’den açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov tahıl anlaşmasının riskli ve garanti altında olmadığı belirtilerek, "anlaşma pek yürütülebilir değil" ifadelerine yer verildi.

Kaydet
a- | +A

Rusya, Ukrayna’nın Sivastopol’da Rus gemilerine karşı saldırılarını gerekçe göstererek, Tahıl Girişimi anlaşmasını askıya almasının ardından Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Peskov, "Anlaşma pek yürütülebilir değil, Ukrayna'nın adımları anlaşmaya zarar verdi." dedi.

"Tahıl anlaşması riskli ve garanti altında değil" diyen Peskov, anlaşmayı hangi şartlarda sürdürebilecekleri konusunda sorulan soruyu ise cevaplamadı.

TÜRKİYE VE BM’NİN TEMASLARI İLE İMZALANMIŞTI

Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in temasları ile 22 Temmuz’da İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde tahıl anlaşması imzalanmıştı. Anlaşma ile küresel gıda krizinin çözümü hedeflenmişti. Rus yetkililer daha önce tahıl sevkiyatlarının yoksul ülkelere gitmediğini yönünde açıklama yapmıştı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.