Putin'den nükleer tehdidi: Saldıranı yeryüzünden sileriz

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Kırgizistan'daki AEB Yüksek Konseyi'nde konuşan Rusya lideri Vladimir Putin, Rus petrolüne uygulanan yüksek tavan fiyatından etkilenmeyeceklerini söyledi. Nükleer silah iddialarına ilişkin, Minsk Anlaşması'na dikkat çeken Rus Lider, ihanete uğradıklarını belirterek, 'Saldırmaya cesaret eden ülke yeryüzünden silinecektir' dedi.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen AEB Yüksek Konseyi toplantısında konuşan Rusya Lideri Viladimir Putin, Avrupa Birliği'nin Rus petrolüne yönelik yeni yaptırım ve tavan fiyat uygulamasının kendilerini etkilemeyeceğini açıklarken, nükleer silah iddialarına tehditle karşılık verdi.

PETROLDE TAVAN FİYAT UYGULAMASI

AB, G7 ülkeleri, Avustralya ve Norveç'in Rus petrolüne 60 dolarlık tavan fiyat uygulamasına cevap veren Putin, söz konusu uygulamayı yürürlüğe koyanlara petrol satmayacaklarını ve petrol üretimini kısma seçeneğini düşünebileceklerini söyledi.

'TAVAN FİYATTAN ETKİLENMEYECEĞİZ'

Putin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''Petrole uygulanan tavan fiyat, petrolümüzü sattığımız fiyat seviyesinde, etkilenmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'YERYÜZÜNDEN SİLİNECEKTİR'

Rus lider ayrıca ''Rusya'ya nükleer silahla saldırmaya cesaret eden herhangi bir ülke yeryüzünden silinecektir. ABD'nin sahip olmadığı hipersonik füze sistemlerine sahibiz. Rusya'ya nükleer silahla saldırmaya karar veren düşmandan geriye bir şey kalmaz. Merkel'in Minsk anlaşması ile ilgili açıklamaları beni hayal kırıklığına uğrattı. Biz, her şeyi doğru yaptık, Minsk anlaşmalarına kimse uymayacaktı. Merkel'in Ukrayna'ya zaman kazandırmak için Minsk anlaşmasını imzalayacağına dair açıklaması, Rusya'nın 'özel askeri harekatına' daha önce başlaması gerektiği anlamına geliyor.'' dedi.

"HER ŞEY MÜMKÜN"

Putin, Rusya ve ABD istihbarat birimleri arasında temasların sürdüğünü belirterek, yeni mahkum takas ihtimali için "Her şey mümkün" şeklinde konuştu.

İstanbul'daki kritik görüşmeye de değinen Putin, "Rusya ve ABD arasındaki temaslarla ilgili değişim belirli bir atmosfer sağlar, görüşmeler devam edecek" dedi. 

''ÇÖZÜM SÜRECİ BASİT OLMAYACAK''

Ukrayna savaşına ilişkin konuşan Putin, ''Meselenin çözüm süreci basit olmayacak ve zaman gerektirecek. Öyle ya da böyle, bu sürecin tüm katılımcıları sahadaki gerçekleri kabul etmek zorunda kalacak" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...