Ukrayna'dan Soledar açıklaması: Rusya'yı yalanladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ukrayna'dan Soledar açıklaması: Rusya'yı yalanladı

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Doğu Grubu Sözcüsü Sergey Çerevatiy, Rusya'nın Donetsk'teki Soledar şehrini ele geçirdikleri bilgisinin doğru olmadığı açıklamasında bulundu ve şehirde çatışmaların sürdüğünü açıkladı

Rusya tuz madenleri ile Orta ve Doğu Avrupa’nın ekonomik açıdan merkezi olan kritik öneme sahip Soledar şehrini kontrolü altına aldığı açıklamasına Ukrayna’dan yalanlama geldi. Ukrayna-RBK’ye konuşan Çerevatiy, Rusya Savunma Bakanlığının Soledar şehrini tamamen kontrol altına aldıklarına ilişkin açıklamasının doğru olmadığını söyledi.

‘RUSYA’NIN AÇIKLAMASI DOĞRU DEĞİL’ 

Çerevatiy, "Hayır, bu doğru değil. Şehirde çatışmalar sürüyor. Detaylarını veremem." diye konuştu. Ukrayna askerlerinin şehri savunmaya devam ettiğini aktaran Çerevatiy, şehrin karşı tarafın kontrolüne geçtiğine ilişkin açıklamaları, "Rusların özellikle Ukrayna toplumunda hayal kırıklığı yaratmak için yaptığı kasıtlı bir gürültü" olarak nitelendirdi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...