Wagner isyanında arabulucu olmuştu! Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, Rusya'ya gidiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Wagner isyanında arabulucu olmuştu! Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, Rusya'ya gidiyor

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Wagner lideri Prigojin'in başlattığı isyanı arabulucu olarak sona erdiren isim olduğu ifade edilen Lukaşenko, Rusya'yı ziyaret edecek. Lukaşenko'nun Rusya Devlet Başkanı Putin ile uluslararası ve bölgesel sorunlar’ ile ekonomik ilişkileri ele alacağı bildirildi.

Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko’nun Rusya’yı ziyaret edeceği bildirildi. Belarus devlet ajansı Belta, Lukaşenko’nun Cuma günü Moskova’ya giderek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini aktardı.

Rusya’nın Ukrayna işgaliyle Moskova’nın daha fazla ihtiyaç duymaya başladığı Belarus lideriyle yapılacak görüşme, Rus paralı asker grubu Wagner’in darbe girişiminden sonraki ilk yüz yüze görüşme olacak. Belta’da yer alan bilgiye göre iki lider, ‘uluslararası ve bölgesel sorunlar’ ile ekonomik ilişkileri görüşecek.

Görüşmeyle ilgili Rusya Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ziyaretin ana bölümünü 15 Eylül'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapılacak görüşmeler oluşturacak. Devlet başkanları, iki lider arasındaki görüşme takvimine uygun olarak daha önce planladılar. Müzakerelerin ana konuları uluslararası gündem ve bölgesel meseleler olacak. Bunun yanı sıra ekonomide, özellikle sanayi, tarım ve diğer sektörlerde ortak görevler ele alınacak” denildi.

Wagner isyanında arabulucu olmuştu! Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, Rusya'ya gidiyor

PUTİN İLE PRİGOJİN'İ GÖRÜŞTÜRMÜŞTÜ

Wagner lideri Yevgeni Prigojin, 23 Haziran’da Rusya’da isyan girişiminde bulunarak Moskova’ya doğru yürüyeceklerini duyurmuştu. Ukrayna’da bulunan birlikleri ile Rusya’nın sınır şehri Rostov-na Donu’nu ele geçirerek Moskova’ya ilerlediklerini açıklamıştı. Başkent yolunda Rus ordusuyla da çatışmalara giren Wagner birlikleri çok sayıda helikopter ve savaş uçağını düşürmeyi başarmıştı.

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko’nun arabulucu olmasıyla Wagner lideri Progijin, isyan girişimlerini sonlandırmıştı. Putin’in ‘ihanet’ olarak nitelediği kalkışmanın lideri Prigojin ile Lukaşenko’nun arabuluculuğunda Moskova’da bir araya gelmiş ve sonrasında da Wagner’in Belarus’a çekilmesi konusunda anlaşmaya varılmıştı

Wagner lideri Prigojin, 23 Ağustos’ta şüpheli bir uçak kazasında hayatını kaybetti. Prigojin’in olduğu uçağın Putin’in emriyle düşürüldüğü iddia edildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...