Yunanistan'dan Karabağ zaferine küstah benzetme! Türkiye'ye ikiyüzlü suçlaması

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yunanistan'dan Karabağ zaferine küstah benzetme! Türkiye'ye ikiyüzlü suçlaması

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Azerbaycan'ın Karabağ'da 30 yıllık Ermeni işgalini sonlandırmasına Türkiye'nin desteği Yunanistan'da provokatif haberler yapılmasına neden oluyor. Kathimerini gazetesi, Ermenistan'ın Karabağ işgalini Türkiye'nin Kıbrıs'taki varlığına benzeterek, Türkiye'yi ikiyüzlü politika uygulamakla suçladı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki buzlar, son dönemde iki ülkenin üst düzey yöneticileri arasında gerçekleştirilen görüşmelerle eriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için bulunduğu ABD’de Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i kabul etmesiyle ilişkilerde yeni bir dönem açıldı.

YUNAN BASININDA PROVOKATİF YAYIN

Ege’de kıta sahanlığı ve Doğu Akdeniz’de doğalgaz arama faaliyetleri nedeniyle ciddi sorunlar yaşayan iki ülke, New York’taki görüşme sonrasında sorunların çözülmesi için yol haritası belirledi. Ancak, Yunan basını, karşılıklı atılan adımlara rağmen provokatif yayınlar yapmaya devam ediyor.

Yunanistan’ın en önemli gazetelerinden Kathimerini, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’da düzenlediği terörle mücadele operasyonuyla 30 yıllık işgali sonlandırmasına Türkiye’nin verdiği desteği haberleştirerek, “Türkiye'nin ikiyüzlülüğü: Azerbaycan gibi Kıbrıs çıkmazı da tek devletli çözümle çözülmeli” başlığıyla okuyucularının karşısına çıktı.

Dağlık Karabağ’ın işgal altında olduğunu ve Azerbaycan toprağı olduğunun uluslararası kamuoyu tarafından kabul edildiğini aktaran gazete, “Bakü yakın zamanda sözde Artsakh Cumhuriyeti'ni parçalayarak ve otuz yıllık Ermeni askeri işgalinin ardından toprak bütünlüğünü yeniden tesis ederek tarihi bir başarıya imza attı” ifadelerini kullandı.

Yunanistan'dan Karabağ zaferine küstah benzetme! Türkiye'ye ikiyüzlü suçlaması

TÜRKİYE’YE İKİYÜZLÜ SUÇLAMASI

Azerbaycan’ın önemli başarısında Türkiye’nin önemli rolüne dikkat çeken gazete şu ifadelere yer verdi; “Açıkça görülüyor ki, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün restorasyonu Türkiye gibi vazgeçilmez bir müttefik tarafından garanti altına alınmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Azerbaycan ordusunu NATO doktrinine göre eğitmiştir. Türk yapımı Bayraktar insansız hava araçları Bakü'nün Erivan'a karşı hava üstünlüğünü sağlarken, Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) sağladığı bilgiler de Azerbaycan'ın savaş sahasındaki operasyonel avantajını pekiştirdi. Doğal olarak Ankara, Azerbaycan'ın 2020 ve 2023'teki zaferlerinden hem övgü aldı hem de gurur duydu.”

Azerbaycan’ın 30 yıllık işgali sonlandıran operasyonuna Türkiye’nin desteğini “ikiyüzlülük” olarak tanımlayan Kathimerini, “Bu durum bazı soruları akla getiriyor: Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin sayısız kararına aykırı olarak 49 yıldır Kıbrıs Cumhuriyeti'ni işgal etmesini sürdürürken, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün yeniden sağlanmasını desteklemesi ve kutlaması ne kadar ikiyüzlülüktür?" dedi.

Gazete, daha da ileri giderek, Avrupa Birliği’nin Türkiye’nin üyeliğini kabul etmesi için Kıbrıs’ı ön koşul olarak sunması gerektiğini öne sürdü.

Yunanistan'dan Karabağ zaferine küstah benzetme! Türkiye'ye ikiyüzlü suçlaması

AB’DEN KIBRIS’TA SKANDAL ADIM

Yunan basını Türkiye’ye yönelik tek taraflı haberlerine devam ederken, Kıbrıs’ta oldukça dikkat çeken bir gelişme yaşandı. AB yönetimi, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin askerî geçit törenine temsilci gönderdi.

Rum yönetiminin her 1 Ekim’de kutladığı 'Bağımsızlık Günü’ kutlamalarına katılan AB, böylece ilk kez resmen temsil edilmiş oldu.  Lefkoşa'daki törene Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ve Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros katıldı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...