Zelenskiy’in batıya çağrısı Rusya'dan tepki çekti! Sözcüsü açıklamak zorunda kaldı: ‘Nükleer savaş açın demiyoruz’

Düzenleyen: / Kaynak: Kyiv Independent
Zelenskiy’in batıya çağrısı Rusya'dan tepki çekti! Sözcüsü açıklamak zorunda kaldı: ‘Nükleer savaş açın demiyoruz’

DÜNYA Haberleri  / Kyiv Independent

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 6 Ekim günü konuşmasında NATO'nun rolünün Rusya'nın nükleer silah kullanmasını imkansız hale getirmek olduğunu söyledi. Zelenskiy’in ‘yeterince açık’ olmayan açıklamalarını sözcüsü yanlış anlaşılmaların ardından açıklamak zorunda kaldı.

Volodimir Zelenskiy, uluslararası camiaya seslenerek, batının bir an önce Rusya’ya karşı önlem alması gerektiğini söyledi. Açıklamasında Zelenskiy, batılı ülkeleri Rusya’ya karşı ‘24 Şubat'tan önce önleyici saldırılar yapmaya’ çağırdı. Böylece Rusya’nın savaşı şiddetlendirmesi halinde kendilerine ne olacağını görebileceklerini belirtti. 

Zelenskiy’nin batıdan Rusya’ya karşı ‘önleyici saldırı’ yapma çağrısı yanlış anlaşılmalara yol açtı. Rusya Dışişleri Bakanı Sözcüsü Mariya Zaharova ve Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov da dahil olmak üzere Rusya'nın üst düzey yetkilileri Zelenskiy'i nükleer savaş çağrısı yapmakla suçladı. Bunun üzerine Zelenskiy’nin sözcüsü de bir açıklama yaptı. 

‘ZELENSKİY YAPTIRIMLARDAN BAHSETTİ’ 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin sözcüsü Serhii Nykyforov, Zelenskiy'nin nükleer savaştan bahsetmediğini yalnızca ‘önleyici yaptırımlardan’ bahsettiğini açıkladı. Sözcüye göre Zelenskiy, Rusya’nın tam kapsamlı bir işgale girişmesinden önce batının daha fazla yaptırım uygulamasını istiyor. Ukrayna'nın asla nükleer silah kullanımı için çağrıda bulunmayacağını belirtti. 

Bununla birlikte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın karşı saldırısını yavaşlatmak için nükleer savaş tehdidinde bulundu. Putin 21 Eylül'de nükleer silah kullanımına işaret ederek, "Toprak bütünlüğü tehdit edildiğinde, Rusya elinden gelen her şeyi kullanacak, bu bir blöf değil" şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Kyiv Independent
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...