25. Afrika Birliği Zirvesi'ne boykot
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin ardından Cezayir, Moritanya ve Tunus cumhurbaşkanları da Afrika Birliği zirvesine katılmayacak.
Kaydet
|
AA muhabirine konuşan Birliğe yakın bir kaynak, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin ardından Cezayir, Moritanya ve Tunus cumhurbaşkanlarının da zirveye katılmayacağını ve bu ülkelerin başbakan düzeyinde temsil edileceğini söyledi.
Kaynak, kaos ortamının hakim olduğu Libya'yı ise zirvede Tobruk hükümeti ve Milli Genel Kongre (MGK) adına iki ayrı heyetin temsil edeceğini kaydetti.
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin dün bölge ülkesi liderlerinin bir araya geleceği toplantıya katılmayacağı açıklanmıştı. Güney Afrika'daki bazı hukuk dernekleri ve medya kuruluşları, Sisi'nin zirve için Johannesburg'a geldiğinde, "Savaş suçu" ve "insanlığa karşı işlediği suçlar" nedeniyle gözaltına alınmasını talep etmişti.
Bizi Takip Edin
YORUMLAR
